Vágólapra másolva!
Ma is folytatódik az OTP szárnyalása, amivel már több mint másfél éves csúcson jár a bankpapír. Érdemes lesz figyelni a budapesti tőzsdére zárásakor, hiszen ezt követően kerül sor a BUX index átsúlyozására.
Vágólapra másolva!
  • A JP Morgan londoni elemzője 50 bázispontos kamatcsökkentést vár Magyarországon, méghozzá 10-20 bázispontos lépésekben. Az első vágásra már a jövő hét keddi ülésen sor kerülhet, mert az alacsony infláció és az erős forint elegendő teret ad az MNB-nek a csökkentéshez.
  • 5000 forint felett, több mint másfél éves csúcson jár az OTP árfolyama, így ma is folytatódik a bankpapír jó sorozata, ráadásul ma is magas forgalom mellett. A bankpapír technikai képéről itt bővebben olvashat.
  • Ma zárás után változik meg a BUX, BUMIX, illetve a CETOP20 indexek súlyozása. Ennek vesztese az OTP lesz, ugyanis a jelenlegi 34,65 százalékos súlya 30,62 százalékra csökken a BUX-ban, míg a többi blue-chipé valamelyest növekszik. A határidős indexek szerint pluszban kezdődhet meg a pénteki kereskedés az USA-ban is.
  • Nincs visszafizetési kötelezettsége az állam felé a hitelintézeteknek az Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a 2001-ben bevezetett lakáscélú támogatásokkal kapcsolatban, írja a Portfolio.hu. A minisztérium szerint ugyanis az uniós csatlakozást követően megkötött kölcsönszerződések kapcsán a hitelintézetek számára a vitás jogcímen nem történt kifizetés. Az NGM azonban hozzátette azt is, hogy mivel az ügyben a magyar bíróság eljárása még nem zárult le, álláspontot csak jogerős bírósági döntés után tudnak közölni.
  • Jó hangulat uralkodik az európai tőzsdéken, főleg a tegnap alulteljesítő DAX indexnek megy jól, amely 1,3 százalékos pluszban található. Ma emelkedik a görög index is, ugyanis olyan hírek érkeztek, hogy dolgozik a görög kormány azon, hogy új tervekkel álljanak az EU vezetői elé.
  • Ígéretes jövő előtt áll az ING egykori biztosítótársasága, az NN Group (Amszterdam: NN). A tavaly nyáron tőzsdére ment cégre kimondottan optimista a KBC Securities brüsszeli elemzője, akinek 32 eurós célára nagyjából 20 százalékos felértékelődési potenciállal kecsegtet.
  • Szépen araszolgat felfelé a Wizz Air (London: WIZZ) árfolyama, egy hét alatt ugyanis több mint 4,5 százalékos pluszt hozott össze a részvény. Bár a forgalom meglehetősen alacsony a papírban a jó nemzetközi hangulatból tud profitálni a részvény.
  • Több mint 2 százalékos mínuszban található a Tiffany’s (NYSE: TIF), miután a vállalat vezetősége a dollárerősödés miatt a következő üzleti évükre az elemzők által valószínűsítettnél gyengébb eredményvárakozásokat tett közzé. A jelenlegi prognózisok 4,20 dolláros részvényenkénti profittal számolnak, ami alatta marad az elemzők által várt 4,45 dolláros EPS-nek. Az elmúlt negyedévet tekintve a cég éves alapon mért 1 százalékos árbevétel csökkenésről, és 1,51 dolláros EPS-ről számolt be, ami egybevág az elemzői várakozásokkal.