Itt az időpont, hogy mikortól fizet a Beva a Buda-Cash károsultaknak!

Vágólapra másolva!
Közzétette a Befektető-védelmi Alap (Beva) kártalanítási közleményét a Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolásához kapcsolódó eljárásban. A tájékoztatás szerint március 27-étől lehet benyújtani az alaphoz az igénybejelentő lapot. 
Vágólapra másolva!

Közlemény

A Buda-Cash Zrt. befektetőinek kártalanítása az alábbiak szerint zajlik. A tájékoztatás szerint a befektetőknek saját maguknak kell kezdeményezni a kártalanítást a Bevánál, az igénybejelentő lapot a Beva honlapjáról lehet letölteni, vagy személyesen is át lehet venni a kártalanítási eljárásban közreműködő takarékszövetkezeti fiókokban.

Az igénybejelentő lapot postai úton a Befektető-védelmi Alap 1476 Budapest, Pf. 495. címére, vagy elektronikus úton a [email protected] e-mail címre kell elküldeni. Fontos kiemelni, hogy az igénybejelentő lapok személyes leadására nincs lehetőség.

Az igényérvényesítés első napja 2015. március 27., azaz ekkortól kezdődően lehet benyújtani a kártalanítási igényt a Beva felé, egészen 2016. március 26-ig.

A Beva az érdemi elbírálást akkor tudja megkezdeni, ha a Buda-Cash Brókerház Zrt. „fa.” felszámolójától megkapja a kártalanítás megállapításához szükséges adatokat. A felszámoló az ügyfélköveteléseket egyezteti az ügyfelekkel, és felméri a meglévő és kiadható ügyfélvagyont. Amikor a felszámoló már nyilatkozni tud arról, hogy az egyes ügyfelek részére mit ad ki a Buda-Cash Brókerház Zrt., és mi az a hiány, ami után kártalanítani kell az ügyfelet, a Beva haladéktalanul megkezdi és legkésőbb kilencven napon belül elbírálja a benyújtott kártalanítási kérelmeket.

A Beva maximum 20 ezer eurónak megfeleő forint összeget fizethet ki egy befektetőnek, ami az adott esetben 6 105 400 forint. A tájékoztatás szerint a kártalanítás iránti igény elbírálásáról az igénylő írásbeli értesítést kap, amely tartalmazza a megállapított kártalanítás összegét, a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiók megnevezését és elérhetőségeit. A kifizetés helyét a Beva értesítés kézhezvételét követően, személyesen kell felkeresnie a jogosultnak, ahol a kártalanítás összegét felveheti, vagy annak átutalásáról rendelkezhet.