Ez a BKK kegyelemdöfése Budapestnek

dugó közlekedés 4-es 6-os villamos Margit körút Margit krt
Dugó a Margit körúton a villamos felújítása miatt
Vágólapra másolva!
A városvezetést teszik felelőssé a következő két hónapban valószínűsíthető közlekedési fennakadásokért az ellenzéki pártok. A politikusok a közgyűlés hétfői ülése előtt külön-külön tartott sajtótájékoztatójukon beszéltek erről.
Vágólapra másolva!

Horváth Csaba, az MSZP képviselője szerint a Budapesti Közlekedési Központ megadta a kegyelemdöfést Budapestnek" azzal, hogy szombattól három jelentős fejlesztés is nehezíti a fővárosi közlekedést. A szocialista politikus szerint nagyon nehéz magyarázatot találni arra, hogy a "Moszkva/Széll Kálmán tér" felújítása és a fonódó villamosvonalak kialakítása mellett a nagykörúti villamosvonal rekonstrukciója miért kezdődött el hétfőn, miért nem várták meg inkább a nyári szünetet. Tudatos tervezéssel megelőzhető lett volna a május közepéig valószínűsíthető közlekedési káosz - fűzte hozzá.

A 4-es 6-os villamos útvonalának felújításával nyárig várni kellett volna Fotó: Polyák Attila - Origo

Csúsznak a projektek

A jobbikos Tokody Marcell azt mondta, a felújításnak örülnek, a beruházások csúszásának már nem. A politikus szerint ugyanis azok nem csak kellemetlenséget okoznak a budapestieknek, hanem az uniós források felhasználását is veszélyeztetik. Példaként említette, hogy a közelmúltban derült ki, hogy egy 1500 férőhelyes P+R parkolóra már nem lehet felhasználni brüsszeli forrást.

Dugó a Margit körúton a villamos felújítása miatt Fotó: Polyák Attila - Origo



Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője szintén úgy vélte, hogy a főváros "fut a pénze után", hiszen a szóban forgó beruházásokat hamarabb is el lehetett volna kezdeni, a csúszásban pedig a BKK korábbi vezetőjének és a főpolgármesternek is felmerül a felelőssége.

Az LMP-s Csárdi Antal azt mondta, hogy bár örül a felújításoknak, azokat "rettenetesen amatőr módon" szervezték meg.

Felújítás felújítás hátán

Ahogy arról az Origo pénteken beszámolt,újabb változások nehezíti a fővárosi közlekedést: villamos helyett hétfőtől két hónapon át pótlóbuszok járnak a Király utca és az átépítés miatt feltúrt Széll Kálmán tér között. A fonódó villamoshálózat építése a budai forgalmat is lassítja.

A Budaörsi út felújítása októberig tart Forrás: MTI/Jászai Csaba


A Budaörsi úton is nehézkes lesz a közlekedés az új kereszteződés építése miatt. Az átépítési munkák várhatóan októberig okoznak majd dugókat.