A győri focisták leadták az Audi-kulcsokat

2015.03.24. 10:52

Autószalonban adják le azt a 25 autót, amit a Győri ETO FC játékosai és a sportvezetői használhattak. Az Audi Hungaria felbontotta a támogatói szerződést a profi labdarúgócsapattal, miután kirobbant az Quaestor-botrány.

Meglehetős diszkréció mellett megkezdődött a szponzori Audik leadása. Egyszerre hat autó érkezett az egyik győri szalonba, a járműveket nem a játékosok vezették – írja a Kisalföld.hu. 

25 Audit kérnek visszaFotó: Polyák Attila - Origo


Az Audi Hungaria Motor Kft. március 14-én közleményében tudatta, hogy azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Győri ETO FC Kft.-vel. A profi futballcsapattal 2011 óta tartott az együttműködés, azóta Győrben sokan láthatták a „Győri szívvel" felcímkézett autókat. Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációs igazgatója elmondta, mintegy 25 autót vesznek vissza. Nem volt publikus az átadás-átvétel ideje, nem a nyilvánosság előtt akarták mindezt lebonyolítani.

Csővédelmet kértek

A Győri ETO FC csődvédelmet kért a Quaestor-ügy miatt. Közben Tarsoly Csaba lemondott az MLSZ alelnöki posztjáról, ahol Garancsi István válthatja.Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport elnök-vezérigazgatója, a Győri ETO FC tulajdonosa is egyben.

Tarsoly Csaba, a Győr focicsapatának tulajdonosaForrás: MTI/Krizsán Csaba

Már vannak utódok

Az MLSZ április 2-ai küldöttgyűlésének a napirendi pontjaiból kiderül, hogy három jelenlegi elnökségi tag is távozik. Tarsoly Csaba, Vizi E. Szilveszter és Kovács Árpád helyét Garancsi István, Nyilasi Tibor és Török Gábor foglalhatja el. 

Több kötvényt adtak el

A Quaestornál a probléma az MNB szerint a kötvényprogrammal volt. A cégnek idén 5-6 milliárd forintos állományt kellett volna megújítani, a gyanú szerint az engedélyezett kötvényprogramban több kötvényt értékesítettek, mint lehetett volna. Az állomány akár a 210 milliárd forintot is elérheti. Windisch László azt mondta, a Quaestor 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsátott ki illegálisan, a felügyelet tudta nélkül.