Az Ersténél csütörtökre megnyugodtak a kedélyek

bankfiók bejárat embléma ÉPÜLET felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS járókelő SZEMÉLY SZIMBÓLUM Budapest, 2015. február 9.
Az Erste Bank emblémája Budapesten, a pénzintézet Kossuth Lajos téri fiókjánál 2015. február 9-én. Tőkeemeléssel 15-15 százalékos tulajdonrészt sz
Budapest, 2015. február 9. Az Erste Bank emblémája Budapesten, a pénzintézet Kossuth Lajos téri fiókjánál 2015. február 9-én. Tőkeemeléssel 15-15 százalékos tulajdonrészt szerez az Erste Bank Hungary Zrt.-ben a magyar kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az Erste Banknál csütörtökön a reggeli órákban már sem ügyfélérdeklődés, sem betétkivonás nem volt, mondta csütörtökön Harmati László, a hitelintézet vezérigazgató-helyettese.
Vágólapra másolva!

Mint mondta, a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a bank vezetőinek nyilatkozatai után a „kedélyek megnyugodtak”. Harmati László kiemelte: az Erste csoport, a magyarországi Erste Bank és értékpapírcége tőkeerős és likvid.

Csütörtökön már sem ügyfélérdeklődés, sem betétkivonás nem volt Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szerdai ügyfélérdeklődésnek Debrecen volt a gócpontja, 3-4 fiókot érintett, az Erste méretéhez és betétállományához képest elhanyagolható volt az ügyfelek betétkivonása. A bank mindent megtesz azért, hogy kiderítse, kik állnak a rémhírterjesztés mögött, mondta a vezérigazgató-helyettes.