Vágólapra másolva!
Remekelt a héten a BUX, aminek köszönhetően közel négy éves csúcson jár az index. Bár fontos szintekről pattant fel a BUX, a napi és heti grafikon alapján is meglehetősen túlvett már a technikai kép, ezért kisebb konszolidáció, korrekció egyáltalán nincs kizárva.
Vágólapra másolva!

Remek formában van a BUX index a héten, a csökkenő trendvonalat óriási erővel tört át az árfolyam, és közel négy éves csúcson, 20 000 pont felett jár a legnagyobb magyar papírokat tömörítő BUX.

A meredek emelkedő trendvonal így továbbra is él, ahonnan már négyszer pattant fel a BUX árfolyama. Egy aranykereszt is segítheti a BUX menetelését, ami az utóbbi napokban rajzolódott ki.

Az indikátorok ugyanakkor magukban hordozzák már egy jelentősebb korrekció esélyét. Az RSI már 80 felett van a napi grafikonon, miközben az MACD is meredeken emelkedik. Amennyiben a következő napokban oldalazást mutat majd a BUX, az jó eséllyel eladási jelzésekhez vezethet az indikátorokban.

A BUX index napi grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A heti grafikonon látható az elmúlt hetek jó szereplésének történelmi jelentősége, 2011 nyarán volt utoljára ilyen magasan, 20 ezer pont felett az index. A 19 500 pontnál lévő ellenállást, valamint a nevezetes mozgóátlagokat szépen törte át a BUX index ezzel a lendülettel pedig akár a 21 000 pontos szintig eljuthat.

A túlvettség miatt ugyanakkor a gyertyák alsó kanócai is ellenállást jelenthetnek, melyek 20 200 pontig nyúltak 2010 és 2011-ben. A túlvettséget az RSI indikátor is jelzi, így nem kizárt, hogy a jelenlegi 19 500-20 200 pont közötti szinteken oldalazhat majd a BUX a következő napokban, hogy a januári mélypontról mutatott 30 százalékos ugrást valamelyest konszolidálja a BUX.

A BUX index heti grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu