Gyurcsányék orbánoznak, matolcsyznak a Quaestor-ügyben

2015.03.30. 14:08

A Demokratikus Koalíció hiányosnak tartja a Fidesz vagyonzárolási javaslatát.

"Vannak olyan személyek, akik államigazgatási tevékenységi körben” hozzájárulhattak ahhoz, hogy a Quaestorral kapcsolatos helyzet kialakuljon - mondta Varju László, az ellenzéki párt alelnöke. A független képviselő közölte, olyan módosító javaslatot készítettek, amely szerint Orbán Viktor kormányfőnek Matolcsy György jegybankelnöknek saját vagyonukkal kell felelniük a Quaestor csődjéért.

A kormány kibújna a felelősség alól

A politikus azt mondta, az ügy károsultjainak kezdettől fogva azzal kellett szembesülniük, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy kibújjon a felelősség alól.

Varju László, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjaForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz egy látvány-törvénytervezetet nyújtott be, amivel megpróbálja elfedni, amit az elmúlt hetekben elmulasztottak - jelentette ki Varju László aki szerint a javaslat nem tesz meg mindent azért, hogy a felügyeleti oldal korán tudjon figyelmeztetni, nem tesz a bennfentes tevékenység hatékonyabb szabályozásáért és nem ad választ a közpénzek külső kihelyezésére. Hozzátette: olyan széles körű hatósági jogosítvány kialakítása, mint ami az előterjesztésben szerepel, az egész vállalkozói szektort veszélyezteti.

Magyar György a "brókerpanama" okait keresi. Az ügyvéd független vizsgálóbizottságot toboroz. Erről bővebben itt olvashat