Megúszta az adóvégrehajtást Simicska cége

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető
Vágólapra másolva!
Néhány napot késett a Közgép egyik leánycége egy befizetéssel, emiatt végrehajtási eljárást indított Simicska Lajos érdekeltsége ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A pénzt időközben befizették, így lekerültek a feketelistáról.
Vágólapra másolva!

Csak átmeneti állapotnak bizonyult az, amiről az Origo is beszámolt a múlt héten: adóvégrehajtást jegyeztetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Simicska Lajos érdekeltségében álló Közgép Zrt. leányvállalatára.

Simicska Lajos érdekeltsége ellen megszűnt a végrehajtási eljárás Fotó: Bielik István - Origo

A Közgép-Ingatlanfejlesztő Kft. adminisztrációs hiba miatt néhány nap késéssel teljesített egy befizetést, amelynek fedezete természetesen rendelkezésre állt a társaság számláján – közölte hétfőn az Origóval Puskár Anett, a Közgép szóvivője.

Lekerült a feketelistáról

A szóvivő szerint így a Közgép-Ingatlanfejlesztő Kft.-nek már semmilyen köztartozása nincs, a befizetési kötelezettség teljesítésével az eljárás megszűnt, az erre vonatkozó bejegyzés pedig nem is szerepel a NAV internetes adatbázisában.

A 99,58 százalékban a Közgép Zrt., 0,42 százalékban Németh Miklós Közgép-vezér tulajdonában lévő kft. 2013-as mérlege 180,7 millió forint kötelezettséget mutatott. Ennek nagy részével az anyavállalatnak tartozott a kft., amely abban az évben 703 ezer forint veszteséget termelt.