Többmilliós fogyasztóvédelmi bírság húsvét előtt

Vágólapra másolva!
Összesen hét és fél millió forintra bírságolták azokat az üzleteket, amelyekben valamilyen szabálytalanságot találtak a fogyasztóvédők egy március eleje óta tartó ellenőrzéssorozatban. Főleg a húsokat, a tojásokat és a csokinyulakat vizsgálták. 
Vágólapra másolva!

Március 1-e óta összesen 477 üzletet, köztük 113 áruházláncot, 74 kisebb élelmiszerboltot, 56 hentest, 40 piacot és 30 pékséget ellenőriztek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrei.

Sonka, tojás, nyúl

A húsvéti időszakra tekintettel most a húsokat, a tojásokat és a csokoládé nyulakat figyelték alaposabban – mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.

Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője azt mondta, hogy idén több boltot ellenőriztek, mint tavaly, de kevesebb súlyos szabálytalanságot találtak, így a bírság összege is kevesebb lett.

Az akciókkal voltak bajok

A legtöbb probléma idén is az árfeltüntetéssel volt. Előfordult, hogy az akciós termékért a pénztárnál a teljes árat kérték. A kettőt fizet, hármat kap akciónál pedig volt példa arra, hogy az összecsomagolt három termék többe került, mint ha a vevő egyenként vásárolta volna meg azokat.

Csokinyulakból húsz félét vizsgáltak, ebből csupán egyben volt a megengedettnél több növényi zsiradék – mondta a szóvivő.

Húsvét itthon - Megunhatatlan helyszínek, ha feltöltődésre vágyszhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150324-husvet-itthon-megunhatatlan-helyszinek-ha-feltoltodesre-vagysz-holloko-godollo-eger.html