Vágólapra másolva!
Utasításba adták az adóhatóságnál, hogy egy amerikai cég 40 milliárd forintos adókülönbözetét ki kell hagyni a jelentésből - állította a bíróságon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik munkatársa. A hivatal azonban cáfolja, hogy mindez elhangzott volna.   
Vágólapra másolva!

A kijelentés az amerikai beutazási tilalom kapcsán is hírbe hozott Dávida Marianna személyiségi jogi perében hangzott el - írta a Népszava. Hegedűs Deme Zsolt, a NAV Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságának korábbi vezetője azt állította, hogy Dávida Marianna, a hivatal ellenőrzési főosztályvezetője igenis beavatkozott az adóellenőrzésekbe. Hozzátette: súlyos összegű, 40 milliárd forintos adókülönbözetet tártak fel egy amerikai cégnél, de Dávida Marianna utasításba adta, hogy a revizor hagyja ki a jelentésből az adóeltérést. Állítása szerint az esetre három másik tanú is van. Azt mondta egyiket már elküldték a NAV-tól, egy másik pedig felmondott. Hedegűs-Deme Zsoltot pedig lefokozták, nem sokkal a szóban forgó eset után váltották le.

Másként látja a NAV

A valóságtól jelentősen eltér az a sajtóban megjelent tudósítás, ami Dávida Marianna, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési főosztályvezetőjének becsületsértési per tárgyalásáról számol be - közölte a NAV az MTI-vel. A hivatal azt állítja: a tárgyaláson ügyvédi kérdésre Hegedűs-Deme Zsolt azt mondta, hogy nem állították le az ellenőrzést, szakmai véleménykülönbség volt a munkatársak között. A szóban forgó ügyben ugyanis az ellenőrzést végző revizorok nem tudták bizonyítani feltételezéseiket, a büntetőeljárásra vonatkozó javaslatot maga Hegedűs-Deme Zsolt vonta vissza - közölte a NAV.

A hivatal közölte azt is, hogy a valóságot elferdítő tudósítást a per egyik alperese jelentette meg.