Szépen nyitott a GoDaddy a tőzsdén

godaddy tőzsde internet domain
NEW YORK, NY - APRIL 01: The GoDaddy banner hangs outside of the New York Stock Exchange as the website hosting service makes its initial public offering (IPO) on April 1, 2015 in New York City. GoDaddy, which manages about a fifth of the world's Internet domains will list on the New York Stock Exchange under the ticker "GDDY" and priced its IPO at $20 Tuesday night. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jól alakult a vállalat első napja a tőzsdén. A részvények nyitó ára 30 százalékkal haladta meg az előzetesen meghirdetett IPO-árat.
Vágólapra másolva!

A tőzsdén debütáló GoDaddy részvényei 26,15 dolláros áron indultak el szerdán, ami 30 százalékkal haladja meg a kedden meghirdetett 20 dolláros nyilvános kibocsátási árat - írja a Business Insider. Az előzetes várakozások 17-19 dollárra becsülték a vállalat részvényárait. A GoDaddy 22 millió részvényt dobott piacra kedd este. A cég piaci kapitalizációja 6 milliárd dollár a jelenlegi részvényárakkal számolva.

A GoDaddy első napja a tőzsdén Forrás: BigCharts.com, Investor.hu

Zaklatott történet

Ez azért is nagy teljesítmény, mert a 18 éves vállalat rengeteg adósságot tol maga előtt. Egyszer már szerettek volna tőzsdére menni 2006-ban, azonban a rossz piaci környezet miatt végül letettek a erről. Azóta a vállalat menedzsmentje jóformán lecserélődött, 2011-ben volt egy vezérigazgató csere is, a céget pedig néhány magántőke-befektetési vállalat vásárolta fel 2,25 milliárd dollárért.

Szépen nyitott a GoDaddy Forrás: AFP/Spencer Platt

A jól csengő név elég volt

Viszont jól csengő neve és erős pozíciója van a domain-regisztrációs piacon, elég jó ahhoz, hogy a tőzsdére vigyék a céget - mondta el Dennis Hobein, a Briefing elemzője. Úgy néz ki, bejött a dolog, a piac valósággal elnyelte a GoDaddy részvényeit.