A Skipping Rocks Lab által fejlesztett Ooho! projekt lényege, hogy alternatív megoldást találjon a világot elárasztó - és felbecsülhetetlen környezeti károkat okozó - PET-palackok tömegére.
A három londoni művészeti akadémista Pierre Paslier, Guillaume Couche és Rodrigo García González által kifejlesztett megoldás döbbenetesen egyszerű: ehetővé kell tenni a víz csomagolását. A leginkább egy medúzára emlékeztető találmányukkal meg is ugorják ezt a lécet. Sőt, a technológiát mindenki számára hozzáférhetővé tették.
Az alábbi videó részletesen bemutatja, hogy hogyan készül az ehető vizespalack. Mindössze két - a vízzel együtt három - alapanyag kell hozzá, és az eljárás sem túl bonyolult vagy túl hosszadalmas.
Van persze még néhány megoldandó probléma: leginkább az, hogy az így készült csomagolás még két rétegben is meglehetősen sérülékeny. Ha abból indulunk ki, hogy a világ melyik részein van a legnagyobb szükség csomagolt ivóvízre, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy a szállításhoz a csomagolást nagyon ellenállóra kell tervezni - az Ooho! pillanatnyilag nem felel meg ennek a követelménynek.
Ezzel együtt viszont az is egyértelmű, hogy a termék piaci potenciálja óriási: a vizespalackok olcsó és környezetbarát alternatívájára ugyanis sokan azonnal lecsapnának.