Majdnem minden cég prémiumot oszt majd 2015-ben

Vágólapra másolva!
A Magyarországon működő cégek 90 százaléka tervezi bónusz kifizetését a tavalyi évi eredmények alapján - derül ki a Hay Group most publikált felmérésből.
Vágólapra másolva!

A tanácsadócég a munkahelyi juttatásokról készített vizsgálatot, és a vizsgálat eredményei alapvetően pozitív összképet festenek.

A többség bővítene

Az adatok szerint a cégek 68 százaléka létszámbővítést tervez az idén, és csak mintegy negyedük számol létszámcsökkenéssel. Minthogy a tervezett változtatás mindkét irányban átlagosan 10 százalék, viszont jóval többen fognak bővíteni, mint leépíteni, a munkahelyek száma összességében emelkedni fog.

Majdnem mindenhol jár a bónusz

Ami bónuszokat illeti, a cégek 90 százaléka tervezi, hogy a tavalyi eredmény alapján megjutalmazza a munkavállalóit: a többségük az előre eltervezett bónuszt fizeti majd ki, körülbelül 25 százalék fizet majd kevesebbet a tervezettnél, 7 százaléknál viszont annyira jól ment tavaly a bolt, hogy még emelnek is a bónusz összegén.

A kafetéria-terhek a munkavállalókat sújtják

Nem ennyire rózsás a kép a kafetéria területén: a cégek többsége ugyanis egy az egyben áthárítja a megnövekedett adóterheket az alkalmazottakra. A kafetéria keretösszegét is csak a vállalatok kisebb része, tizenöt százaléka növeli, igaz, legalább szinte sehol nem csökken a felosztható összeg - a vállalatok mindössze egy százaléka döntött emellett.