Május végéig érdemes lenullázni a Szép Kártyákat

Vágólapra másolva!
Május végéig érdemes elhasználni a Szép Kártyán maradt pénzt, utána ugyanis eltűnik a korábban a kártyára utalt összeg. Elvileg ezután is vissza lehet szerezni a pénzt, de biztosan nem lehet rá számítani.
Vágólapra másolva!

Május 31-e után már nem lesznek elérhetők a 2013-ban a Széchenyi Pihenőkártyára utalt juttatások – írja a Cafeteriatrend.hu. A béren kívül juttatásokról szóló szaklap szerint a Szép Kártyán maradt összeget elvileg június végén a kártyaszolgáltató a munkáltató számlájára utalja vissza, aki ezt egyéb bevételként könyvelheti.

Kevesebbet kapnak vissza

Ezt elvileg vissza kell utalniuk az alkalmazottaknak, a probléma csak az, hogy a cégek nem tudják meg, mely alkalmazottaktól mennyi pénz érkezett hozzájuk. Emellett az összegből a cégeknek adózniuk is kell, vagyis összesen biztosan kevesebbet kapnak vissza így az alkalmazottak.

Májusban járnak le a 2013-as juttatások Forrás: OTP

A Cafeteriatrend.hu ezért azt javasolja, érdemesebb a Szép Kártyát május végéig lenullázni, szállodabérlés, fürdőjegy- vagy bérlet vásárlásával. Ezeket lehet későbbi időpontba is kérni és előre fizetni, vagyis nem muszáj feltétlenül május 31-e előtt elutazni, hogy ne menjen kárba a pénzünk.

Családtagok is elkölthetik

Nehézséget jelent, hogy a Szép Kártyával csak annak tulajdonosa fizethet, így nem lehet másnak odaadni, használja fel. A megoldást egy társkártya igénylése jelentheti: ezt hozzátartozók, gyermek, szülő, házastárs számára válthatja ki a kártyatulajdonos, a segítségével a családtagok egyedül is felhasználhatják a kártyán levő összeget.

Májusig csak a 2013-as juttatások tűnnek el a kártyáról, a későbbiek csak jövő május 31-én járnak le. Az egyenleget, és, azt, hogy az meddig felhasználható, a kártyaszolgáltatás weboldalán ellenőrizheti a tulajdonos.