Most már a Richter előtt is megnyílhat az út?

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek nagy magyar tőzsdepiaci ralijából egyelőre kimaradt a Richter. Kérdés, hogy a fontos, 4000 forintos szint áttörése után megindulhat-e felfelé az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Már jó ideje küzdött a 4000 forintos ellenállásával a Richter, amit az elmúlt három napban már úgy tűnik sikerült maga mögött hagynia. A követezőkben viszont még ott tornyosul előtte a 4200, illetve a 4400 forintos szint is, amit át kellene vinnie.

Az indikátorok közül az MACD már vételi jelzést mutat, míg az RSI még nem tartózkodik a túlvett zónához közel, amiket pozitív jelként értelmezhetünk. Ráadásul egy aranykereszt is kirajzolódni látszik hamarosan a napi grafikonon, ami támogathatja az emelkedést. Ha lefelé venné az irányt újból a részvény, a 4000 forint után a 200 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal nyújthatna menedéket.

Richter napi grafikon Forrás: Investor.hu

Az elmúlt napokban-hetekben a magyar blue-chipeket nagyon szerették a befektetők, egyedül a Richter volt az, amely kimaradt a nagy emelkedésből. Kérdés, hogy a jó környezet elég lesz-e arra, hogy a Richter is nagyobbat tudjon ralizni.

A rubel árfolyama március elejétől több mint 20 százalékot erősödött az euróval, és majdnem 20 százalékot a dollárral szemben, ez pedig a nagy orosz kitettséggel rendelkező Richterre nézve mindenképpen pozitív. Így most már a 4000 forint akár támaszként is szolgálhat, ahonnan elrugaszkodhatna a papír pozitív piaci hangulat esetén. A 4200-4250 forint körüli ellenállás talán nem tűnik olyan erősnek, így ha azt maga mögött hagyná, megkezdhetné a menetelést 4400 forintig.

A 4400 forint a heti grafikon alapján is fontosabb szintnek tűnik. Ha érkezne a társaság felől egy pozitív hír, az mindenképp segíthetne ezeknek a szinteknek az elérésében, de ha az egyelőre inkább többségében negatív elemzői ajánlások és célárak javulnának, az is lehetne egy katalizátor.

Richter heti grafikon Forrás: Investor.hu