Remekel a német ipari óriás

Europe;Europa;Norway;Norwegen;Finnmark;Hammerfest. 
Hammerfest LNG Anlage auf Melkoya Insel. Lager- und Aufenthaltszone ausserhalb der Gasverfluessigungsanlage. BIS-Geruestbauer arbeitet auf Melkoya in Luftiger Hoehe. Beim Unfall muss schnelle Hilfe gelei
Europe;Europa;Norway;Norwegen;Finnmark;Hammerfest. Hammerfest LNG Anlage auf Melkoya Insel. Lager- und Aufenthaltszone ausserhalb der Gasverfluessigungsanlage. BIS-Geruestbauer arbeitet auf Melkoya in Luftiger Hoehe. Beim Unfall muss schnelle Hilfe geleistet werden.Hier simuliert das Multikulti-Rettungsteam die Bergung eines Bewusstlosen Photo : Eric VAZZOLER / ZEITENSPIEGEL 2011
Vágólapra másolva!
Kiválóan szerepel idén a német Bilfinger árfolyama, a fontos szintek áttörése után viszont még csak most gyújthatja be az igazi rakétákat az ipari óriás. Mivel fontos támaszok védik a papírt a nagyobb zuhanástól, ezért a kedvező technikai kép miatt vételi ötletet fogalmazunk meg a részvényre.
Vágólapra másolva!

Remek formában van idén a német Bilfinger a tőzsdén, az ipari óriás több mint 20 százalékot emelkedett az első több mint három hónapban. A menetelés pedig még nagyobb lökést kaphat, miután fontos szinteket tört át az utóbbi napokban a papír.

Sokasodnak az ígéretes jelek

A részvény ismét az 56 eurós lokális csúcsa felett jár, ami kedvezőnek számít. Erről a szintről még február közepén pattant vissza az árfolyam, ahonnan egészen az 50 napos mozgóátlagig, és az emelkedő trendvonalig csúszott vissza. Innen sikerült visszafordulnia a Bilfingernek, ami mutatja a támaszok erejét.

Egy aranykereszt is segíthet az újabb lokális csúcsok eléréshez, illetve az 56 euró feletti szintek megtartásához. Az 53 euró közelében lévő mozgóátlagok így erős támaszt jelenthetnek, amit megerősít az itt húzódó emelkedő trendvonal is.

Az indikátorok alapján ugyanakkor még nem beszélhetünk túlvettségről, az elmúlt hónapok jó szereplése után sem. Az RSI még nem érte el a 70-es szintet, és az MACD sem halad csökkenő trendben. A 60 euró közeli szintekig könnyen eljuthat a Bilfinger, de látva a nagyobb fordulatot idővel a 70 eurós szint is elérhető lehet.

A Bilfinger napi grafikonja (Xetra: GBF) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A heti grafikon alapján is a 70 euró közeli szintekig juthat el idővel a Bilfinger árfolyama, itt található a 2013 közepén ütött lokális mélypont, valamint a 200 hetes mozgóátlag is. Az indikátorok alapján a heti grafikonon sem beszélhetünk még túlvettségről, az MACD még a zérus alatt jár, míg az RSI a 60-at sem éri el.

Hol vannak a kockázatok?

Az 52-53 közeli szintek a heti grafikonon is fontos szinteket jelölnek, nem csak a február végi-március eleji lokális mélypontok, hanem a 2011 végén látható mélypontok is itt találhatóak. Erre tehát mindenképpen építhet a Bilfinger, ennek elesése pedig értelemszerűen komoly negatívum lenne a technikai képnél.

A Bilfinger heti grafikonja (Xetra: GBF) Forrás: AmiBroker, Investor.hu