A Quaestor-ügyben előzetes letartóztatásban lévő mindhárom gyanúsított szabadlábra helyezését indítványozza a védelem, miután letelik az előzetes fogvatartásuk 30 napja. 

Takács Melinda, a cégvezető Tarsoly Csaba feleségének ügyvédje azt mondta, a jövő héten telik le az elrendelt harminc nap, akkor kezdeményezi a védelem a szabadlábra helyezést.

Tarsoly Csabát viszik a rendőrökForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A bíróság a bizonyítékok eltüntetésében és a terheltek szökésében látta a legfőbb kockázatot, amikor az előzetes fogvatartásról döntött - mondta a Magyar Hírlapnak a védő. 

A lap emlékeztet arra, hogy a Fővárosi Törvényszék megalapozottnak látta az előzetes letartóztatásról szóló elsőfokú döntést, ezért rendelte el azt jogerősen is a Quaestor-ügy terheltjeivel szemben egy hete.

A Tarsoly Csaba ügyvédjével készült interjúnkat ide kattintva olvashatja el, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy A Quaestor-kötvények túljegyzése talán szabálytalan volt, de ez nem bűncselekmény, és nem jelenti azt, hogy hazardírozás folyt volna a cégnél. És kedd este írtunk arról, hogy újabb pénzügyi szolgáltató válhatott fizetésképtelenné. Ide kattintva elolvashatja a részleteket.