Családi kötelék fűzi össze a KDNP-s Hargitai Jánost a Buda-Cash Brókerház vezetőjével. A politikus lánya, Linda ugyanis a becsődölt brókercég vezérigazgatójának, Tölgyesi Péternek az élettársa. A Buda-Cash korábbi vezetője március eleje óta előzetesben van. 

Nem tudtunk semmit, váratlanul ért a brókerbotrány. A lányom sem sejtett semmit – mondta a politikus a Blikknek. Hargitai János hozzátette, hogy alig ismeri a lánya élettársát. A lapnak azt mondta, talán ha háromszor találkozott vele, mert ők Budapesten élnek, a képviselő pedig  vidéken. Ha tudtam vagy sejtettem volna, hogy egy csalóról van szó, akkor gondolhatja, megóvtam volna tőle a lányomat – mondta a politikus, aki szerint Tölgyesi nem élt nagy lábon, és semmi gyanúsat nem látott az életvitelében.

Nem volt megtakarításuk a Buda-Cashnél

Hargitaiékat egyébként különösen rosszul érintette a brókerbotrány, hiszen pár hónapja gyerek született a kapcsolatból, és a politikus lányának egyedül kell nevelnie a kicsit. A KDNP-s képviselő elmondta azt is, hogy soha nem volt megtakarítása a Buda-Cashnél. „Mindig is az OTP-nél vezettem a számláimat”.

A képviselőnek nem volt megtakarítása a brókerháználForrás: MTI/Sallmayer Gábor

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője február végén azt mondta, hogy „a Kulcsár-ügy után itt az új szocialista brókerbotrány”. Az erről szóló, korábbi cikkünkből megtudhatja a részleteket. 

Friss hír, hogy a Quaestor-ügyben előzetes letartóztatásban lévő mindhárom gyanúsított szabadlábra helyezését indítványozza a védelem, miután letelik az előzetes fogvatartásuk 30 napja. Ide kattintva elolvashatja a részleteket.