Csökkenthet az áfa, most kell ingatlanba fektetni, vége a cafeteriának?

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

Perré fajult egy nyilvános vita az Európai Unió Bírósága előtt, aminek az lehet a vége, hogy elbúcsúzunk az Erzsébet utalványtól és a SZÉP-kártyáktól, írja a Napi. Könnyen lehet, hogy vége annak, amit jelenleg cafeteria-rendszerként ismerünk. A büntetést természetesen az adófizetők állják majd.

Most érdemes lakást venni a főváros belső kerületeiben annak, aki ingatlanba fektetne, írja a Világgazdaság. Az első negyedéves forgalom az V., VI., VII. és a XIII. kerületben ugrott meg számottevően, többek közt az alacsony jegybanki alapkamat, a brókerbotrányok és az egyre bizakodóbb hangulat miatt.

A kormány szerint a következő három évben 600 milliárd forintot is lehet adócsökkentésre fordítani, írja a Portfolio. A konjunktúra ugyanis azt magával hozza, hogy kiigazító csomagok helyett a terhek kisebbítésére lehet koncentrálni. A kiszivárgott ötletek között szerepel az áfa mérséklése, az egykulcsos társasági adó (a kedvezményes 10 százalékos szintre szállítva), az egy számjegyű személyi jövedelemadó (9 százalék), illetve a különadók mérséklése a telekommunikácós és a bankszektorban.