Fölöslegesen állnak sorba a Quaestor-károsultak

a Quaestor értékpapír forgalmazó cég a csődvédelem bejelentése után.Kisbefektetői pánik a pesti belvárosi Báthori u. fióknál.
Vágólapra másolva!
A törvény miatt minden borul, majd értesítik az embereket a teendőkről.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés által 2015. április 14-én elfogadott, a Quaestor-kötvényesek kárrendezését szolgáló törvény alapján új helyzet állt elő. A felügyeleti biztos az ügyfélegyeztetést leállította, a korábban meghirdetett április 20-i határidő okafogyottá vált, olvasható a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. közleményében.

Mégsem kell egyeztetni

A Quaestor fiókokat a Quaestor-csoport meghatározó cége, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. (QPT Zrt.) tartja fenn, emlékeztet a közlemény. Ezek az irodák nem tartoznak a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos irányítása alá. Az elmúlt napokban a QPT Zrt. működésével összefüggő okok miatt a Quaestor fiókokban történő ügyfélegyeztetést a felügyeleti biztos leállította. Az ügyfelek értékpapír- és pénzegyenlegének egyeztetésére meghirdetett április 20-i határidő okafogyottá vált. Senkit semmilyen hátrány nem fog érni, ha eddig az időpontig nem jelez vissza.

A Quaestor kötvényesek kárrendezését szolgáló új törvény előírásainak teljesítése érdekében a szükséges egyeztetések folynak. A Quaestor ügyfelek további tájékoztatást fognak kapni a teendőkről, ígéri a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.

Képtelenség bejutni

A törvény elfogadása előtt még úgy állt a helyzet, hogy április 20-a, hétfőig kellett volna egyeztetniük a Quaestornál vezetett számlájuk egyenlegét a céggel a károsultaknak, hogy ez alapján benyújthassák a kárigényüket. Viszont képtelenség volt bejutni a budapesti irodákba, úgy tudjuk, még ma, április 17-én is sorok kígyóznak a Quaestor-irodák előtt.