Roham lesz a postákon

nyugdíj nyugdíjas posta öreg bicikli falu néni
Tárkány, 2012. november 16. Postás kézbesíti egy idős nő nyugdíját Tárkányban 2012. november 16-án. A Komárom-Esztergom megyei községben időközi választást tartanak november 25-én, a polgármesteri székért 3 jelölt indul. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A pénzintézetek a devizahiteles levelek negyedét adták fel eddig. A posta jövő héttől megerősíti kapacitását, hogy minden érintett megkapja a levelét.
Vágólapra másolva!

A posta közleményében azt írta, hogy a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket 2015. április 30-ig kell postára adniuk az érintett pénzintézeteknek.

Sorban állás lesz az értesítőkkel

Az elszámolások ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményként érkeznek a fogyasztókhoz. A posta közölte, hogy a pénzintézetek eddig 450 ezer darab elszámolással összefüggő küldeményt adtak fel a postán, amely a várható mennyiség 25 százaléka, így a 75 százaléka a feladásra rendelkezésre álló időszak utolsó két hetére koncentrálódik.

Még csak a bankok negyede adta fel a devizahitelesek levelét Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Lesz, aki csak májusban kapja meg

A Magyar Posta tájékoztatása szerint az április 30-án feladott küldemények kézbesítését a hosszú hétvége miatt május 4-től végzik.

A posta jövő héttől megerősíti kapacitását a küldemény feldolgozása, kézbesítése és a postai átvétel területén, hogy ne alakuljon ki jelentős torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során - írja közleményében a Magyar Posta Zrt.