Újabb napilap áll csatasorba a kormány mellett

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető Liszkay Gábor
Vágólapra másolva!
Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője és tulajdonosa megvásárolta a Napi Gazdaságot. A napilap vállaltan kormánypárti médium lesz. Liszkay Gábor az után hagyta ott a Magyar Nemzetet, és adta el részesedését Simicska Lajosnak, hogy a nagyvállalkozó totális médiaháborút hirdetett a kormány ellen.
Vágólapra másolva!

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője április 20-án, hétfőn megvásárolta a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től a Napi Gazdaság Kiadó Kft. százszázalékos üzletrészét – közölte a Napi Gazdaság Kiadó Kft.

Vállaltan kormánypárti

Az átalakuló napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz, írja a cég. Az új vezetés célja, hogy az újság eddigi erős gazdasági jellegének megőrzése mellett a következő hónapokban jelentékeny társadalmi, közéleti, politikai és kulturális tartalommal bővítse ki a lapot, tájékoztat a Napi Gazdaság Kiadó Kft.

Új főszerkesztő a lap élén

A közlemény szerint a kiadó a lap főszerkesztőjévé Csermely Pétert, a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettesét nevezte ki.

Liszkay Gábor vállaltan kormánypárti lapot akar csinálni a Napi Gazdaságból Fotó: Bielik István - Origo

Évek óta veszteséges

Nem biztos, hogy jó üzletet csinált Liszkay Gábor. A cégadatbázis adatai szerint a Napi Gazdaság Kft. árbevétele évek óta csökken (2009-ben még 753 millió forint fölött volt, 2013-ban 480 millió alatt). Eredménye legutóbb 2009-ben volt pozitív, 2013-ban bő 110 millió forintos veszteséget termelt.

Totális médiaháború

Liszkay Gábor az után állt fel a Magyar Nemzet éléről, hogy Simicska Lajos totális médiaháborút hirdetett a kormány ellen. Liszkay Gábor nemcsak főszerkesztője, de tulajdonosa is volt a Magyar Nemzetnek. Lemondása után Simicska Lajos kivásárolta volt üzlettársát a Magyar Nemzetből, a Lánchíd Rádióból és a Hír TV-ből, saját bevallása szerint körülbelül 100 millió forintért. Nem sokkal később ezeket a tulajdonrészeket Simicska Lajoshoz közel álló cégek vették meg.

Ellenzéki sajtó

Kövér László 2015 tavaszán már ellenzéki médiumoknak nevezte a Magyar Nemzetet, a Hír TV-t és a Lánchíd Rádiót. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a kormánypártok bojkottálni akarják ezeket a médiumokat, a kormány ezt cáfolta.