Itt a gazdáknak fejlesztett biztosítási portál

Vágólapra másolva!
Bár veszélytudatosak és nagyon féltik a termést a károktól, csak minden második magyar növény- vagy gyümölcstermesztő köt biztosítást, derül ki egy friss reprezentatív felmérésből. A kutatás arra is rávilágít, hogy a szektorban hiánycikk a felhasználóbarát összehasonlítás, pedig a kötelező gépjármű-, a vagyon- és életbiztosítások területén ez már alapszolgáltatás. A problémára egy magyar fejlesztésű weboldal kínál megoldást.
Vágólapra másolva!

Egy friss kutatásból az derült ki, hogy a növénytermesztők 57 százaléka tart valamilyen káreseménytől, abban pedig mindenki biztos, hogy előbb-utóbb valamilyen természeti csapás teszi tönkre a munkájukat. A válaszadók 51 százaléka ennek ellenére nem intézkedik, és csak részben azért, mert drágállják a biztosítást: általában nem elég tájékozottak sem a szükséges lépésekben, sem abban, melyik opciót válasszák.

Ez a felhasználóbarát összehasonlítás az Agrisk.hu célja. A gazdák mostantól elfelejthetik az apróbetűs bogarászást, a honlapon néhány kattintással el fognak tudni igazodni a bonyolult ajánlatok között.

„A portált kifejezetten azzal a céllal hoztuk létre, hogy a gazdálkodók kiválaszthassák az Allianz, a Generali, a Groupama és az EMAÜ ajánlatai közül a leginkább testreszabottat" – mondja Surmann Árpád, az Agrisk.hu portál ötletgazdája és tulajdonosa. A webszájt egyszerűen működik: a termesztő megadja a termőterület nagyságát, a növény fajtáját és a hozamot, és azonnal látja, mennyit kockáztat biztosítás nélkül. Ezek után kiválasztja, mit szeretne biztosítani, és megkapja az összehasonlítást, amelynek ismeretében aztán igazán egyszerű szerződést kötni.

A biztosítási portál használata ingyenes a gazdák számára, a portál a biztosítóktól kapott jutalékokból működik majd. A jövőben pedig a növénybiztosítások mellett valamennyi, a mezőgazdasági szereplők számára fontos biztosítás összehasonlítására is alkalmas lesz az oldal.