Egyre többen keresnek állást

2015.04.21. 13:32

Idén az első negyedévben 45 százalékkal több önéletrajzot töltöttek fel a Profession.hu adatbázisba, mint tavaly, és 20 százalékkal emelkedett a havi látogatók száma. Ezzel párhuzamosan a nyitott pozíciók száma is 9 százalékkal emelkedett és 31 százalékkal több cég adott fel hirdetést, derül ki az állásportál jelentéséből.

A cég közleménye szerint a legtöbb munkavállalót értékesítési, kereskedelmi pozíciókban keresnek. A meghirdetett állások száma alapján tavalyhoz képest a szakmunka kategória felzárkózott a második helyre. Képzettség tekintetében a leggyakoribb elvárás az 1-3 év közötti szakmai tapasztalat, illetve a főiskolai végzettség.

Jelentősen emelkedett a cégek részéről érkező keresések száma, az adminisztratív munkák a legkeresettebbek.

Nagyobb az érdeklődés

A tavalyi első negyedév adataival összehasonlítva a cégek 56 százalékkal többet kerestek az állásportálra feltöltött önéletrajzok között. Míg a legtöbb pozícióba fejlesztőket, könyvelőket, illetve IT munkatársakat keresnek a cégek, a legtöbb jelentkezés továbbra is adminisztrációs, irodai munkákra érkezik, ezt követik az értékesítés, valamint a gyártás és szállítás kategóriák.

Több önéletrajzot töltöttek fel, mint egy éveForrás: AFP/Justin Sullivan

Nyelvtudást tekintetve a kereső-kifejezések között az angolt szorosan követi a francia (14 százalék), illetve az olasz (13 százalék) nyelv. A legtöbb hirdetést országos szinten a tanácsadó cégek adták fel, a legnagyobb 10 hirdető között mellettük a Bosch csoport és a Vodafone szerepel, közölte a Profession.hu.