Csalódást okozott a Yahoo

Yahoo
Vágólapra másolva!
Nyeresége és bevétele is elmaradt az elemzői várakozásoktól a Yahoo-nak az első negyedévben. A cég részvényenként 15 cent nyerséget jelentett, az elemzők 18-ra számítottak. Ráadásul ez 61 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi adathoz képest. A cég bevétele is esett 4 százalékkal, 1,04 milliárd dollár lett, az elemzők 1,05-re számítottak. 
Vágólapra másolva!

Visszalépést jelentenek

Az eredmények még az amúgy is alacsony várakozásokhoz képest is visszalépést jelentenek. Vagyis az idei év is az internetes médiacég újjáépítéséről fog szólni. A Yahoo próbál újra tényezővé válni egy olyan világban, amelyben egyre több és több ember fér hozzá az internethez mobilkészüléken keresztül.

A nyereség nagy része

A 2014-es nyereség nagy része különféle befektetések eladásából származott (összesen 10,3 milliárd dollár értékben), különösen a kínai Alibaba cégben való részesedés egy részének eladásából. A Yahoo részvények értéke 22 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben. Következő lépésben a Yahoo szeretné külön cégbe kiszervezni az Alibaba-részesedését, úgy, hogy ne kelljen a művelet után adóznia. A cég nemrég kötött megállapodást a Mozillával arról, hogy a Google helyett a Yahoo legyen az alapértelmezett böngésző a Firefox böngészőben.

Yahoo napos árfolyamgrafikon Forrás: Investing.com, Investor.hu