Tripla magyar csokidiadal született Angliában

Mészáros Gábor, chocolatier, chocoMe
A már sokszorosan díjazott Raffinée család
Vágólapra másolva!
Tíz éve működik Londonban a Csokoládéakadémia. A legismertebb chocolatier mesterek és gasztroszakértők vezetésével az intézmény elszántan képviseli a minőségi csokoládéfogyasztást: mindent támogat, amiben a prémium alapanyagok, a világelső ültetvények és az átlátható, fair kereskedelem jelentősége érvényesül.
Vágólapra másolva!

Kétévente rendezik meg a Chocolate Award versenyt, ahol a legkiválóbb kézművesek mérhetik össze tudásukat. Idén rekord számban, 35 országból 500 pályázó jelentkezett.

A már sokszorosan díjazott Raffinée család Fotó: Bielik István - Origo

Az április 23-án tartott gálán magyar eredmény is született. Az idén ötödik születésnapját ünneplő chocoMe jelenlegi zászlóshajóterméke, a Raffinée család három tagja három különböző kategóriában érte el a harmadik helyezést – összesen 26 díja között ezzel 9-re emelkedett a nemzetközi érmei száma. Mészáros Gábor chocolatier pedig ezzel az egyetlen olyan magyar kézműves csokoládékészítő lett, aki mindhárom világszínvonalú versenyen – Academy of Chocolate Awards, International Chocolate awards, Great Taste Award – sikerrel mérette meg a vállalkozását.

Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol citromhéj Forrás: Copyright/Kiszely Krisztian

„Sehol nem annyira szigorú a standard, mint ezen a versenyen, attól pedig különösen boldog vagyok, hogy nemzetközi szaktekintélyek, például a Fortnum and Mason vagy a Selfridges globális gasztrogurujai értékelték a termékeimet – mondta Mészáros Gábor, a chocoMe ügyvezetője. – Négy Raffinée-t neveztünk, közülük három érmet hozott haza. Ez a mi pályánkon olimpiai helyezésnek számít. Harmadszor indultunk nemzetközi versenyen, önmagában óriási dolog, hogy nem üres kézzel tértünk haza. De a legközelebbi cél az aranyérem” – tette hozzá a magyar chocolatier.