Nem csak Vida Ildikó jövője bizonytalan

Vida Ildikó, nav elnök, budapest háttér
Budapest, 2010. július 5. Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2010. június 28-i hatállyal kinevezett elnöke. A felvétel 2010. július 5-én készült a hivatalban. MTI Fotó
Vágólapra másolva!
Egy miniszter hamarosan távozhat a kormányból.
Vágólapra másolva!

Vida Ildikó májustól, nyártól már bizonyosan nem lesz a mostani posztján, ez a hír járja az adóhatóságnál a Népszabadság szerint. A kormányból senki nem erősítette meg a lap értesüléseit, de azt nem zárták ki, hogy Vida Ildikó lemondására bármikor sor kerülhet.

Szakmai és politikai okok

A NAV-elnök távozására az Állami Számvevőszék bírálatai bőven adnának alapot, véli a Népszabadság. Politikailag pedig azért várható a lépés, mert Vida Ildikó Simicska Lajos egyik legbizalmasabb embere.

Egy miniszter posztja is veszélyben

De nemcsak Vida Ildikó, hanem Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jövője is bizonytalan. A Napi Gazdaság úgy tudja, a legutóbbi kormányülésen szó volt a tárcavezető esetleges távozásáról. A lap szerint a kormányban attól félnek, az ellenzék könnyen rátolhatja a Kun-Mediátor-botrányt a miniszterre, mivel Fazekas Sándor volt Karcag polgármestere. A tárca a Hungária-botrányban is érintett, a Földművelésügyi Minisztérium által felügyelt TIG Nonprofit Kft. 410 millió forintot helyezett el a Hungária Értékpapír Zrt.-nél. Az ellenzék az állami földek újraosztása miatt is folyamatosan támadja Fazekas Sándort és minisztériumát.