Nem kapnak fizetést a sztrájkoló pénzszállítók

JNT security
Vágólapra másolva!
Hatodik napja töretlenül sztrájkolnak a budapesti pénzszállítók. Hétfőn a JNT Security Kft. debreceni pénzszállítói is csatlakoztak a sztrájkhoz. A Magyar Posta továbbra sem ért egyet a pénzszállítók munkabeszüntetésével.
Vágólapra másolva!

A sztrájk munkaidőnek minősül, de a pénzszállítók nem kapnak fizetést a sztrájk ideje alatt – mondta Kuti Zsolt Zoltán az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezet JNT alapszervezetének ügyvivője.
A bértárgyalások továbbra is állnak, a munkáltató nem keresi a kapcsolatot a sztrájkoló dolgozókkal – tette hozzá Kuti Zsolt Zoltán.

Kuti Zsolt Zoltánnak a múlt héten a JNT Kft. felmondott. Az ügyvivő a felmondólevelét nem írta alá. Valószínűleg postai úton fogják kézbesíteni - közölte a kirúgott pénzszállító. Kuti Zsolt Zoltánt azért rúgták ki, mert a sajtóban adott nyilatkozataival a JNT Kft. szerint a cégnek hitelrontást okozott, és a JNT gazdasági érdekeit sértette.

Hatodik napja sztrájkolnak a JNT Kft. pénzszállítói Forrás: JNT

A debreceniek is csatlakoztak

A JNT Security Kft. debreceni alkalmazottai is csatlakoztak a pénzszállítók sztrájkjához - tudta meg az Origo. Az értékszállító cég debreceni munkatársai szerint az a tény, hogy Kuti Zsolt Zoltánt kirúgták, megkérdőjelezi a JNT Security Kft. pozitív hozzáállását a bértárgyalások sikeres befejezéséhez. A JNT Kft. debreceni pénzszállítói azt követelik, hogy Kuti Zsolt szakszervezeti vezető munkaviszonyát azonnal állítsák helyre.

Megszakadtak a bértárgyalások

Az ügyvivő azt mondta, a fizetésükkel elégedetlenek. Az utóbbi 4 évben egyszer emelték a pénzszállítók bérét. Most 5 százalékos, sávos béremeléssel lennének elégedettek. A munkát azért szüntették be, mert megszakadtak a bértárgyalások. Kuti Zsolt Zoltán hozzátette, a munkáltató részéről az utóbbi 6 napban nem kereste meg őket senki.

A BKK -s automatákat is a JNT Security Kft. tölti fel készpénzzel

APosta szerint a JNT Kft.-nél dolgozó értékszállítók bruttó jövedelme pótlékokkal és juttatásokkal együtt 269 ezer forint havonta. A JNT-nél dolgozó pénz- és értékszállítók 13. havi fizetést is kapnak – közölte a Magyar Posta. A Posta és a BKK szerint a sztrájk miatt nincs fennakadás sem az utalványok kifizetésében, sem a posták készpénzellátásában. A BKK jegy- és bérletautomatáiban is van elég váltópénz.