Nem lesz olcsóbb a gáz, az áram vagy a távhő annak, aki átjelentkezik az Első Nemzeti Közműszolgáltatóhoz. A fogyasztóknak az ügyintézés lesz egyszerűbb.

Azok, akiknek jelenleg nem az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó Főgáz biztosítja a földgázszolgáltatást, dönthetnek a szolgáltatóváltásról, és csatlakozhatnak az állami céghez. Személyes ügyintézésre az ország közel 300 településén van lehetőség. Az ENKSZ-hez tartozó társaság jelenleg több mint 800 ezer fogyasztó számára biztosít gázellátást.

Egyszerű átjelentkezés

Az átjelentkezési folyamat egyszerű, két nyomtatványt kell leadni valamelyik ügyfélszolgálati irodában, ezután a Főgáz intéz mindet. Egy fontos feltétele van az átjelentkezésnek, hogy ne legyen hátraléka a fogyasztónak.

Az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. ügyfélpultja a pécsi 1-es postánForrás: MTI/Marjai János

Jelenleg a gázszolgáltatás irányítását látja el az ENKSZ, de a jövőben az áramszolgáltatás és a távhőszolgáltatás is ide tartozik majd. Ezek előkészítését végzi az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. – közölték az Origóval.

Csökkenek a költségek

Az ENKSZ szerint azért éri majd meg átjelentkezni, mert az ügyfél-kiszolgálási folyamatok egyszerűsödnek. Az üzemeltetési költségek csökkenthetőek lesznek.

Az áram- és a távhőszolgáltatás tervezett integrálásával az összevont ügyfélszolgálati irodák, call centerek, összehangolt számlázási, postázási, leolvasási rendszerek a hatékony üzemeltetés mellett az ügyfelek kényelmét szolgálják, és egyszerűsítik az ügyintézést.

A szolgáltatóváltás nem kötelezőForrás: MTI/Marjai János

A Főgáz az országban több száz helyen várja az ügyfeleket április 1-jétől. Az ügyintézési helyek pontos listájáról a www.enksz.hu és a www.fogaz.hu honlapon lehet tájékozódni.

A szolgáltatót váltók konkrét számáról az eltelt rövid időszak miatt még nem nyilatkozott az ENKSZ.