A GDP 1 százaléka mehet jövőre a közfoglalkoztatásra

közmunka
Szakoly, 2013. március 8. Közmunkások takarítják a csapadékvíz-elvezető árkot Mojóczki János (j) háza előtt Szakolyban 2013. március 7-én. A háromezer lakosú nyírségi település különböző pályázatokon 300 millió forintot nyert közmunkaprogramra, amelyből 8-12 hónapig tudnak foglalkoztatni háromszázhuszonöt embert az ötszáz foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult munkanélküli közül. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Jövőre az ideinél több pénzt, várhatóan a GDP egy százalékát fordítják majd közfoglalkoztatásra, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Czibere Károly a Kiút a szegénységből konferenciasorozat rendezvényén azt mondta, hogy a közfoglalkoztatottak száma már eléri a 200 ezret, és tavaly 230 milliárd, idén pedig 270 milliárd forintot biztosítottak a költségvetésben közfoglalkoztatási programokra.

Százmilliárdokat költenek a közmunkára Forrás: MTI/Balázs Attila

Az államtitkár a 2016-os költségvetés tervezésére utalva úgy fogalmazott, „az ideinél is jelentősebb növekedés van tervbe véve, jövőre a GDP egy százalékának megfelelő szintet fogja elérni, és azt meg is haladja a közfoglalkoztatási kiadások szintje”.