Vágólapra másolva!
A Kékkúti is az övék.
Vágólapra másolva!

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. beolvad a Central European Mineral Water Holdingba (CEMW), tájékoztat közleményében a cég. A Szentkirályi tulajdonosa, Balogh Levente meghatározó kisebbségi tulajdonosa és elnöke lesz a CEMW-nek. A CEMW a cseh Karlovarské Minerální Vody Csoporton (KMV) keresztül az olasz Pasquale család tulajdona.

Övék a Kékkúti is

A CEMW 2015 márciusában vásárolta meg a Kékkúti Ásványvíz Zrt-t. Azzal, hogy Balogh Levente tulajdonrészt szerez a CEMW-ben, a Kékkúti is részben az ő kezébe kerül. Balogh Levente a Szentkirályit évek óta magyar bázisú multinacionális céggé szerette volna építeni, és a további fejlődést szakmai tőke bevonásában látta, derül ki a Szentkirályi közleményéből. A kívánt szakmai tőkebefektetőt Magyarországon nem találta meg, ezért esett választása az olasz Pasquale családra.

Megmaradnak a márkák

A márkák megmaradnak, a Pasquale család üzleti filozófiájának alapeleme, hogy helyi partnerekkel, helyi menedzsmenttel dolgozik együtt minden országban, ahol piacra lép, írják a közleményben. A KMV nem globális, univerzális márkákat épít, hanem a helyi márkák nemzeti karakterét erősíti.