A Magyar Nemzeti Bank közbeszerzési eljárást folytatott le a gazdasági folyamatok közvélemény-kutatására, a nyertes a Századvég Politikai Iskola Alapítvány lett. A három évre szóló komplex kutatás-elemzési, stratégiai tanácsadási, szakpolitikai tanulmánykészítési feladatok elvégzésére összesen 1,8 milliárd forint áll rendelkezésre.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) uniós nyílt közbeszerzési eljárást indított konjunktúra-kutatásra, a lakosság pénzügyi magatartásának, attitűdjeinek vizsgálatára, nemzetközi kitekintésű szakpolitikai tanulmányok készítésére, stratégiai tanácsadási tevékenységre, tájékoztat közleményében a jegybank. A közbeszerzés nettó értéke három évre összesen 1,8 milliárd forint. A közbeszerzési eljárás eredményes volt, nyertese a legkedvezőbb érvényes ajánlatot tevő Századvég Politikai Iskola Alapítvány lett.

Pontos információk kellenek

A kutatásokra az MNB szerint azért van szükség, mert az árstabilitás eléréséhez és fenntartásához elengedhetetlen, hogy pontos, megbízható információkkal, adatokkal rendelkezzen a gazdasági folyamatokról, az ezekkel összefüggő lakossági és vállalati elképzelésekről, valamint a jövővel kapcsolatos várakozásokról.

A lakosság tudatosságának szintje

Emellett a jegybank közvélemény-kutatások révén rendszeres, havi információkkal, adatokkal kíván rendelkezni a lakosság pénzügyi tudatosságának szintjéről, ismereteiről, a pénzügyi szolgáltatások igénybevételéről és a háztartások gazdasági helyzetéről, hogy azokat hasznosítsa a jegybanktörvényben meghatározott alapvető feladatainak ellátása során.

A jegybank a lakosság pénzügyi tudatosságára is kíváncsiForrás: MTI/Soós Lajos

 

Professzionális kutatások

A feladatokat csak professzionális közvélemény-kutatásokkal és ezekre alapozott komplex kutatás-elemzési munkával foglalkozó vállalkozás tudja hatékonyan és magas szakmai színvonalon elvégezni, indokolja a közbeszerzést az MNB.

Közkincs lesz

Az MNB rendszeres publikációihoz és szakmai cikkeihez hasonlóan a legfontosabb kutatási eredményeket folyamatosan megosztja majd a közvéleménnyel, ígéri közleményében a jegybank.