Osztalékot fizet a Norbi Update

Vágólapra másolva!
A Norbi Update Nyrt. bejelentette, hogy részvényenként bruttó 30 forint osztalékot, összesen pedig 156 millió forintot fog kifezetni a részvényeseknek.
Vágólapra másolva!

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. a BÉT-en tette közzé, hogy a 2015. április 28-án megtartott közgyűlés döntései szerint részvényenként bruttó 30 forint, összesen 156 millió forint osztalékot fizet ki a cég. Mivel a cég részvényeinek kb. 88 százaléka a Schobert család kezében van, ezért kb. 137 millió forintnyi osztalék hozzájuk vándorol.

A Norbi részvények piacán nincs nagy pörgés, ma például egyáltalán nem született még kötés a papírokra. Tegnap 1 000 forintos árfolyamon zártak a vállalat részvényei, így a bruttó 30 forintos osztalék 3 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Milyen határidők vannak?

Aki szeretne szeretne a Norbi Update részvényei után osztalékot kapni, annak az alábbi időpontokra érdemes odafigyelni:

  • utolsó nap, amikor Norbi Update részvényt lehet vásárolni: 2015. május 19.
  • a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja: 2015. május 21.
  • az osztalékfizetés kezdő napja: 2015. május 29.

Tehát ha valaki osztalékot szeretne kapni, annak legkésőbb 2015. május 19-ig kell megvásárolnia a részvényeket a Budapesti Értéktőzsdén az úgynevezett T+2 napos elszámolás miatt. Emellett azok a természetes és jogi személyek jogosultak az osztalékra, akik a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján a tulajdonosai a Norbi Update részvényeknek, valamint kérték részvénykönyvi bejegyzésüket.