Siessen, már csak pár napig lehet bevallani az adót

I want YOU for the U.S. Army POSTER USA America United States Uncle Sam SYMBOL Emblem PROPAGANDA 20th century FIRST WORLD WAR VERTICAL uncle sam
"I want YOU for the U.S. Army" : First World War recruitment poster, showing Uncle Sam facing foward pointing his finger and appealing to patriotism World History Archive
Vágólapra másolva!
Május 20-ig lehet beadni az szja-bevallásokat és befizetni az adót, a NAV ügyfélszolgálatain rendkívüli nyitva tartással várja az adózókat. Kisfilmmel és telefonon is segítik a bizonytalanokat.
Vágólapra másolva!

A személyijövedelemadó-bevallás május 20-i határidejéig a NAV központi ügyfélszolgálatai rendkívüli nyitva tartással várják az adózókat, tájékoztat közleményében az adóhatóság. A központi ügyfélszolgálatok Budapesten és az ország megyeszékhelyein találhatók.

Rendkívüli nyitva tartás

Május 15-én, pénteken a megyeszékhelyeken 8-tól 4-ig, Budapesten negyed 9-től 4-ig lesznek nyitva az ügyfélszolgálatok. Május 18-tól 20-ig, vagyis hétfőtől szerdáig a megyeszékhelyeken 8-tól este 6-ig, a fővárosban negyed 9-től 6-ig várják az adózókat.

A hét leggyakoribb hiba

Az adóhatóság rövid filmet is készített a hét leggyakoribb hiba elkerüléséről és a legfontosabb információkról:

Az szja-bevalláshoz szükséges információkról az adózók a NAV Általános Tájékoztató Rendszerében is érdeklődhetnek (06-40/42-42-42). A hívásokat az adóhatóság munkatársai ugyancsak a szokásosnál hosszabb nyitva tartással várják: pénteken 8.30 és 16.00 óra között, hétfőtől szerdáig 8.30 és 18.00 óra között.

Lehet részletet kérni

Május 20. nemcsak a bevallás benyújtásának, hanem a személyi jövedelemadó megfizetésének is a határideje. A bevallási nyomtatványon

a részletfizetés lehetősége is választható

(150 ezer forintig 6 havi részlet kérhető), ilyenkor az első részletet kell május 20-ig megfizetni. Az adó átutalással és csekken is befizethető, az ügyfélszolgálatokon pedig bankkártyát is használhatnak az adózók. Utaláskor az adóazonosítót kell beírni a közlemény rovatba.

30 bapon belül fizet

Akinek visszaigényelhető adója van, a bevallás főlapján kell jeleznie, ha visszakéri azt és az utaláshoz szükséges bankszámlaszámot vagy postai címet is meg kell adnia. Ha a magánszemély szja-bevallása hibátlan, akkor a NAV

a bevallás beérkezésétől számított 30 napon belül fizeti vissza az összeget.

A bevallás beérkezésének a napja nem egyezik meg a postára adás napjával, ebben az esetben néhány napos eltéréssel kell számolni.