Éjjel is nyitva lesznek a posták

Személyi jövedelemadó-bevallást adnak fel a 62-es postán, Budapesten, adóbevallás
Vágólapra másolva!
Több postán hosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket a Magyar Posta Zrt. a személyi jövedelemadó bevallási határidő utolsó napján, május 20-án, szerdán.
Vágólapra másolva!

Az éjjel-nappal nyitva tartó budapesti 145-ös postán (XIV. Amerikai út 25.) kívül, a 62-es posta (Nyugati pályaudvar) és a 72-es posta (Keleti pályaudvar) 24.00 óráig, míg a 114-es posta (Mammut Bevásárlóközpont) 21 óráig áll az ügyfelek rendelkezésére.

Vidéken, valamennyi megyeszékhelyen, legalább egy posta 20 óráig tart majd nyitva május 20-án.


A Magyar Posta felkészült a várható forgalomnövekedésre, ugyanakkor az ügyfeleket arra kéri, hogy időben érkezzenek a postára, vegyék figyelembe a várakozási időt. A posta a küldemény felvételét a tényleges felvételi dátummal ismeri el, így ha az ügyfél a bevallási határidő utolsó napján közvetlenül éjfél előtt érkezik a postára, de a küldemény felvételére csak éjfél után kerül sor, akkor azon a tényleges dátumot rögzítik.

Május 20-a a határidő Forrás: MTI/Soós Lajos

Korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is közölte, hogy a fővárosi és a megyeszékhelyeken található központi ügyfélszolgálatai rendkívüli nyitva tartással várják az adózókat a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-ig.

Az Origo megtudta

Két év múlva már a Nemzeti- Adó és Vámhivatal készítheti el a személyi jövedelemadó bevallásunkat-tudta meg az Origo. Az Nemzetgazdasági Minisztérium megerősítette a tervezet létét, de pontosításokra még szükség van.

A hét leggyakoribb hiba

  1. Sokan a határidő lejárta után adják le a bevallásukat
  2. A „söralátétre” nem csak a személyes adatokat kell beírni
  3. Sokszor nem megfelelő sorba kerülnek az adatok
  4. Sokan tévednek a családi kedvezmény kiszámolásánál, gyakran hiányoznak a gyerekek adatai
  5. Visszaigényléshez nem adnak meg számlaszámot vagy postacímet
  6. Ha van adószáma, azt is be kell írni az adóazonosító jel melletti mezőbe
  7. Aláírás nélkül a bevallás nem érvényes