Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke végzi a munkáját, amellyel kapcsolatban eddig nem merült fel olyan kifogás, amely a leváltását indokolná, az erről szóló sajtóhírek kacsák – mondta Varga Mihály. 

"Nincs olyan kormányzati szándék, hogy most azonnal el kelljen bocsátani"  – jelentette ki Vida Ildikóról a nemzetgazdasági miniszter vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában. A teljes interjút ide kattintva nézheti meg. 

Simicska embere

Korábban a Népszabadság írt arról, hogy Vida Ildikó májustól, nyártól már bizonyosan nem lesz a mostani posztján, legalábbis ez a hír járja az adóhatóságnál. A kormányból senki nem erősítette meg a lap értesüléseit, de azt nem zárták ki, hogy Vida Ildikó lemondására bármikor sor kerülhet, mert Simicska Lajos egyik legbizalmasabb embere.

Nincs olyan szándék, hogy most azonnal el kelljen bocsátani - mondta Varga MihályForrás: MTI/-

 

A Figyelő pedig arról írt nemrégiben, még az idén megválik az összes, Simicska Lajoshoz köthető állami vezetőtől Orbán Viktor miniszterelnök. Mint írták, Vida Ildikó kapcsán jó ideje emlegetik, hogy távoznia kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal éléről.  

A lap szerint csak az a kérdés, hogy Orbán Viktor "mikor adja ki a parancsot".