Legyen szuperhősök főnöke

Mitől félnek a szuperhősök? - Bosszúállók: Ultron kora filmkritika, kult
Az ön csapatában is szuperhősök dolgoznak
Vágólapra másolva!
Kétségtelen, hogy a szuperhősök már évtizedek óta meghatározók a filmvilágban és az egész popkultúrában. Úgy néz ki, ez a nagy lendület nem fog alábbhagyni. A Warner Bros. a következő öt évben még csaknem harminc képregény-adaptációt visz vászonra. Elleshetünk a szuperhősöktől néhány olyan stratégiát is, ami nemcsak a moziban, hanem az életben is kasszasikert hoz.
Vágólapra másolva!

Már eddig is több generáció nőtt fel ezeknek a karaktereknek a történetein, és bármerről szemléljük a dolgot, a szórakoztatás mellett igen jó tanulságokkal is szolgálnak. Most tekintsünk rá vállalkozó szemmel, és nézzük meg, milyen stratégiákat leshetünk el tőlük, amit egy cégvezető saját csapata hasznára fordíthat.

Az ön csapatában is szuperhősök dolgoznak Forrás: Origo

1. Mindenki másban tehetséges

A Bosszúállók igen eklektikus csapat, és minden tagjának más-más szuperképessége és szuperereje van. De hogy tud együtt gondolkodni és összedolgozni egy olyan csapat, amelynek a tagjai ennyire különbözőek? Thor még csak nem is földi lény! Ez valóban nagy kihívás, de ha felismerik, hogy mind másban jók, de mindegyikükre szükség van a közös munkában, már az lesz a cél, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki magából. Mindenki azt csinálja, amiben a legjobb, de ha valaki hirtelen bajba kerül, akkor a másik habozás nélkül azonnal segít.

A döntéshozó célja, hogy kollégái között hatékony legyen az együttműködés, és közben egyikük kreativitása se sérüljön.

2. Mindenki máshogy dolgozik

Az X-Men szuperhősei nagyon különböznek egymástól. Ciklon, Bestia, Vadóc, Magneto és X professzor mind a maga módján végzi a munkáját. Ha kicsit elgondolkodunk a saját csapatunkon, rájövünk, hogy mennyire más stílusban dolgozik minden egyes tagja. Talán van köztük olyan személyiség, mint X professzor, aki jól kezeli a konfliktusokat, mindig higgadt marad, mégis segítőkész. Vagy olyan, mint Mystique, aki könnyen alkalmazkodik, és minden helyzetben képes dolgozni. A személyiséget a munkában sem lehet megkerülni. X professzor is vezető, ereje abban áll, hogy összefogja csapatát. Ez a stratégia nemcsak a moziban, de az életben is garantáltan kasszasiker.

Ha puszta kézzel nem megy Forrás: Fórum Hungary

3. Mindenkinek más eszköz kell

Thornak kalapácsa, Tony Starknak pedig páncélja van. Bármit használ is a szuperhős, azzal a világot akarja megmenteni. Az üzleti életben a vállalkozóé a felelősség, hogy mindenből a legjobbat, a legkorszerűbbet adja a munkatársai kezébe. Tony Stark se tudná páncélja nélkül megmenteni a világot, puszta kézzel kollégáink sem lehetnek a munka hősei. Persze nem kell mindent megvenni, amit a csapat kíván, de ha valóban indokolt, ne sajnáljuk a költséget, tekintsük inkább befektetésnek.

4. Mindenkire legyen büszke

Nagy eredmény egy sokszínű csapat, vezetőként éltesse és támogassa a különbségeket. Az egymástól teljesen eltérő karakterek, csakúgy, mint a Bosszúállók-ban, mindannyian különböző módon lehetnek a csapat hasznára. Itt van Thor, aki egy másik bolygó királya. Vagy Tony Stark, akinek nincs szuperereje, de rendkívül intelligens, és saját készítésű kütyükkel akarja megmenteni a világot. Vagy Bruce Banner, a briliáns tudós, aki ha dühös, átváltozik, és előtör belőle Hulk. Mindannyian mások, eltérnek a konvencióktól is, de ezeket az eltéréseket érdemes tiszteletben tartani. A szuperhősök világából a valóságba lépve ez azt jelenti, hogy lehet más a vallás, a nemzetiség, a kultúra, az identitás, a csapat tagjai különlegesek, tehetségesek, és megérdemlik az elismerést. A vezetők egyszerűen csak élvezzék a sokszínűséget, és segítsenek abba, hogy mindenki a legtöbbet hozhassa ki magából.

5. Mindenkinek szüksége van önre

Ön a csapatban Nick Fury, X professzor és Star-Lord A galaxis őrzői-ből. Felelősséget kell vállalnia a választott csapattagokért. A vezető feladata, hogy átsegítse őket egy-egy nehéz időszakon, és adjon meg nekik mindent, amire szükségük lehet a munkában, megnyerjék a harcot. A jó vezető mindenkiben azt látja, ami egyedi benne. Egy jó vállalkozó arra törekszik, hogy mindennap szuperhősöket vezessen győzelemre.