Nem csak a gazdagok vesznek gyémántot

Havas és Ben Naim Kft., gyémánt, ékszerüzlet
Exkluzív üzlet a belváros szívében
Vágólapra másolva!
A gyémánt nem karcolódik és akár évszázadokig megőrzi a fényességét, ezért a világ egyik legértékesebb drágaköve. A Havas és Ben Naim Kft. az eljegyzési gyémántgyűrűkből adja el a legtöbbet, de nemcsak gazdag vásárlói vannak. Minőségi ékszereket akartak gyártani, amelyekben van fantázia, ezért lett a gyémánt ékszer a cég fő profilja.
Vágólapra másolva!

A drágakő, ami nem karcolódik

A gyémánt a legkeményebb ásvány a világon, így vágóeszközöket is készítenek belőle amellett, hogy különleges ékszerek alapanyaga. Száz év alatt sem veszít a fényéből, és nem karcolódik, ezért vált az egyik legértékesebb drágakővé. „Keménységéből és tartósságából következik az értékállósága is. Egy gyémántgyűrű generációkon át örökíthető és viselhető, szemben egy tömegékszerrel, ami 2-3 év után szétesik, és beolvasztják, hogy egy újabb, pár évig használható ékszer legyen belőle” – mondja Havas Péter, a Havas és Ben Naim Kft. ügyvezetője. A gyémánt ékszerek ára a megmunkálástól is függ: egy sok, apró kővel díszített darab előállítása nagyon munkaigényes, így a munka értéke többszöröse lehet a gyémánt árának.

A gyémánt tartós és értékálló Forrás: Havas és Ben Naim Kft.

Ki vesz ma gyémántot?

Főleg a tehetősebb fiatal férfiak vesznek gyémántgyűrűt az eljegyzésekre, de az elmúlt 20 évben az esküvőkre vásárolt karikagyűrűkbe is egyre többen foglaltatnak gyémántot. Az egyéb gyémánt ékszereket 30 év felettiek vásárolják születésnapokra és évfordulókra. Havas szerint nemcsak a gazdagok vesznek gyémántot: van olyan, aki évekig spórol, hogy meglephesse párját egy kisebb gyémántgyűrűvel, aminek az ára 60-70 ezer forintnál kezdődik. A gyémántékszer-vásárlás egyik főszezonja a karácsony előtti időszak, illetve általában a nyári esküvői szezon előtt is többen rendelnek karikagyűrűt.

Misztikus és elérhetetlen

A választék jelentősebb részét gyémántgyűrű és más drágakövekkel díszített gyűrűk teszik ki, de fülbevalókat, karkötőket, nyakékeket is kínálnak. A gyémántköves jegygyűrűk mellett zafír, smaragd, topáz, turmalin, rubin, aquamarin, gránát, citrin köves eljegyzési gyűrűket készítenek. Az érdeklődők Budapest belvárosában, a Király utca 1. alatt található exkluzív üzletben tekinthetik meg a kínálatot.

Exkluzív üzlet a belváros szívében Forrás: Havas és Ben Naim Kft.

A gyémánt sokaknak elérhetetlen, misztikus drágakő, és egy kis fantáziával nagyon szép dolgokat lehet belőle létrehozni. Havas szerint épp ezért lett ez a cég főprofilja: „Sosem szerettük a silány minőségű tömegtermékeket, és ha nem drágakővel dolgozik az ember, akkor nem sok lehetőség marad. Az sem volt kérdés, hogy maradunk a kézi munka és az egyedi ékszerek vonalán”.

A Havas és Ben Naim Kft. 2003-ban alakult mint családi vállalkozás. Havas Zsuzsa ötvös és Ben naim Mordekhaj ötvös és kőfoglaló gyémántkővel és más színes drágakővel készítenek ékszereket. Kedvező ékszeráraik annak köszönhetőek, hogy a cég tulajdonosai egyben az alkalmazottai is. Az összes munkafolyamat egy helyen zajlik, az arany jegygyűrű megmunkálásától kezdve a gyémánt vagy egyéb drágakő ékszerbe foglalásáig.