Kivehetik értékpapírjaikat a Buda-Cash ügyfelei

Buda-Cash Brókerház
A lavina elindítója
Vágólapra másolva!
Megkezdte a Buda-Cash felszámolója a cég értékpapírjainak kiadását. A volt ügyfelek a felszámolás alatt álló cég irodájában vehetik át az értékpapírjaikat.
Vágólapra másolva!

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolását végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. szerdán közölte: a Nemzeti Nyomozó Iroda valamennyi értékpapírszámla zár alá vételét feloldotta, így az ügyfelek mától visszavehetik a számlájukon elhelyezett értékpapírjaikat.

Személyi kell

A feloldás nem teljes, csak azokra értékpapírokra, befektetési termékekre terjed ki, amelyek fellelhetősége és tulajdonosi köre minden kétséget kizárhatóan beazonosítható. Emiatt aki kivenné a számlája tartalmát, egyértelműen azonosítania kell magát és személyesen kell megjelenni a brókercég Budapest, Ménesi út 22 cím alatt található irodájában. Az érintett ügyfeleknek a személyi igazolványukat, a lakcímkártyájukat, illetve az adóazonosító igazolványukat kell bemutatniuk az azonosítás során.

Céges ügyfelek is mehetnek

A jogi személyiséggel rendelkező és a jogi személyiség nélküli szervezetek képviselői szintén kivehetik vagyonukat, ehhez egy cégkivonatot, az aláírási címpéldányt kell magukkal vinniük. Ha meghatalmazott személyt küldenek, a meghatalmazottnak teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt meghatalmazást, illetve a képviseletet ellátó személynek a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját is be kell mutatnia. Emellett mindenkinek szükséges igazolni a Magyarországon vezetett értékpapírszámla meglétét.

Telefonon értesítik az ügyfeleket

Ezek mellett szükséges egy, a vagyonkivételt kérő formanyomtatvány is: ilyet időpont-egyeztetést követően küld a felszámoló az ügyfeleknek. Mindezekkel a dokumentumokkal, a kérvényt kitöltve, aláírva, személyesen és egyeztetett időpontban lehet megjelenni.

Az érintett ügyfeleket a felszámoló telefonon értesíti. A PSFN Zrt. közleményében azt kérte, akik akinek a telefonszáma nem volt leadva a Buda-Cashnél, az minél hamarabb küldje el az info@budacash.hu e-mail címre, a könnyebb ügyintézés érdekében.