Zöld lámpát kapott a Richter

Richter napi bontású árfolyamgrafikon és technikai elemzés
Vágólapra másolva!
Ma reggel tette közzé a Richter, hogy az Európai Bizottság kiterjesztette az 5 mg-os Esmya tabletta forgalomba hozatali engedélyét méhmiómák szakaszos, hosszú távú kezelésére. A döntés az Európai Gazdasági Térség valamennyi országára érvényes.
Vágólapra másolva!

A kiterjesztés az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) által 2015. április 23-án kiadott pozitív vélemény elfogadását követően született meg.

A forgalomba hozatali engedély kiterjesztésének alapját két hosszú távú, úgynevezett fázis III klinikai vizsgálat jelentette, ráadásul mindkét vizsgálat bizonyította a kezelés hatásosságát és biztonságosságát.

„Örömünkre szolgál az Esmya esetében ez a jelentős előrelépés, ami az orvosok és a betegek számára egyaránt több választási lehetőséget teremt a méhmiómában szenvedő nők magas hatékonyságú és egyszerűen alkalmazható kezelésére”

- mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

A fenti bejelentés egybevág a Richter május elején vázolt stratégiai terveivel, érdemi bevételi bővülés csak a következő 2-3 negyedév folyamán vagy inkább 2016-ban várható.

Richter napi bontású árfolyamgrafikon és technikai elemzés Forrás: Investing.com, Investor.hu