Megint bedobta a törölközőt a barkácsáruházlánc

2015.06.01. 14:00

Távozik Szlovákiából a Baumax barkácsüzletlánc - írta a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági-közéleti napilap az üzletlánchoz közel álló forrásra hivatkozva hétfőn. Az értesülést a Baumax hivatalosan nem kommentálta.

A Baumax üzleteit a német Obi veheti át. A HN forrása úgy tudja, a döntést már közölték is az üzletlánc szlovákiai alkalmazottaival.

Megrohamozták a Baumaxokat a végkiárusításkorFotó: Bielik István - OrigoSzlovákiában 14 üzlete van a Baumaxnak. "Kérdéseik híresztelésekre alapoznak, azokat pedig nem kommentáljuk" - mondta a cég szóvivője a szlovák lapnak, amely emlékeztet arra, hogy a barkácsáruházlánc nemrég távozott a magyar és a horvát piacról is.

Kivonulás és terjeszkedés

A magyarországi Baumax január elején jelentette be, hogy 14 magyarországi áruházát áprilisig bezárja. A vasárnapi zárva tartás a barkácsáruházakat is érzékenyen érinti, hiszen az építkezők és lakásfelújítók gyakran a hétvégén látogatják a Baumax-boltokat.

A magyarországi a Baumaxokat a MMXH Kft. vette átFotó: Bielik István - Origo

Magyarországról a nehéz gazdasági körülmények miatt vonult ki a Baumax. A cég minden erejét három másik országra összpontosítja - közölték januárban. Akkor az ausztriai, a cseh és a szlovák piacot emelték ki, amire koncentrálni akarnak.

A kivonuló magyar Baumax áruházakat az MMXH Kft., a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak tulajdonosa, az ausztriai XXXLutz leányvállalata vette meg.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK