Alulmaradt az Apple az olajcéggel szemben

WWDC 2015
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 08: Apple CEO Tim Cook delivers the keynote address during Apple WWDC on June 8, 2015 in San Francisco, California. Apple annouced a new OS X, El Capitan, and a new iOS during the keynote at the annual developers conference that runs through June 12. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bár a márkaismertség és a piaci kapitalizációja alapján az Apple a világ legnagyobb vállalata, Kaliforniában mégsem viselheti ezt a címet az iPhone telefonok gyártója. Ott ez az érdem az olajipari óriásnak, a Chevronnak jár ki. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban tett közzé a Broadview Networks egy részletes térképet arról, hogy bevételeik alapján melyek a legnagyobb vállalatok a különféle amerikai tagállamokban. A kimutatás során a cégek aktuális központjait (tagállamok szerint) vették figyelembe, valamint a Hoover adatbázisát használták - írja a Marketwatch.

Hol az Apple és a Microsoft?

Egy meglepetést mindenképp találni, hisz Kaliforniában (székhely szerinti bejegyzés) az olyan régi típusú energiavállalat, mint a Chevron maga mögé tudta utasítani az Apple-t, függetlenül attól, hogy az 'almás' cég sikert sikerre halmoz az iPhone eladásokkal. Az olajipari óriás bevétele 211,97 milliárd dollár volt 2014-ben, míg ugyanezen a soron az Apple 182,8 milliárd dollárt tudott felmutatni.

A legnagyobb bevétellel rendelkező vállalatok az amerikai tagállamok szerinti bontásban Forrás: Broadview Networks

Egyébként az Apple jelenleg 740 milliárd, a Chevron pedig 190 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, mely összehasonlításban a technológia óriás világelső, míg az energiaipari vállalat a top 30 cég között helyezkedik el.

A legtöbb, a térképre felkerült cég olyan jól ismert márkákat rejt, mint a General Motors, a Nike vagy a Wal-Mart áruházak. Közben vannak olyan cégek is, akik saját államhatárukon kívül nem sok vizet zavarnak.

Érdekes módon csak 12 államban történt változás az elmúlt évhez képest a legnagyobb cégek között, ráadásul Idaho, Mississippi, New Hampshire és Ohio államokban zöldséges vagy más élelmiszerhálózatok törtek az élre.

A tagállamok szerinti teljes listát a részletekkel együtt ITT lehet elérni.