Dalban ekézik a kormány bevándorlós plakátjait

2015.06.12. 12:41

A vasárnapi boltzárra reagáló KDNP-s dal szerzője ezúttal a kormány bevándorlóellenes politikáját, kampányát, nemzeti konzultációját és plakátjait kritizálja.

Új videót töltött fel YouTube-csatornájára az a kormánykritikus humoráról ismert felhasználó, akinek a mára klasszikussá vált Baszódjál meg, KDNP! című opuszt is köszönhetjük. Az új dal címe Hello, Mr. Foreigner!, és a kormány bevándorlóellenes plakátjait, nemzeti konzultációját, és úgy általában legújabb bevándorláspolitikáját figurázza ki.

A dal szövege angolul van, előadójának magyarázata szerint azért, mert így a bevándorlók megértik. Saját bevallása szerint viszont rossz angolsággal íródott a szöveg, hogy "a magyarok is megértsék".

Üdv, Bevándorló Úr!

Azoknak az olvasóinknak, akik rossz angolul sem értenek, adunk egy kis ízelítőt, íme a dal refrénje hevenyészett magyar fordításban:

Menjetek haza, menjetek haza, terroristák vagytok mind
Ne gyertek vissza, ne gyertek vissza, míg nem változunk meg
De a pénzeteket, a pénzeteket, azt hozzátok vissza
Titeket ugyan nem szeretünk, de a pénzetek azért kell nekünk!

Akik pedig értenek rossz angolul, azokat nem csigázzuk tovább, tessék a videó:

Elveszik a munkát!

És ha már a munkánál tartunk, meg a munka elvételénél, ide kívánkozik ez a pár másodperc a South Parkból:

A munkát persze csak attól lehet elvenni, aki hagyja, ezt a gondolatot ragadta meg ennek a képnek az alkotója:

Attól lehet elvenni a munkát, aki hagyjaForrás: Origo

A kivándorlók még mindig többen vannak

Még évtizedekig többen hagyják el Magyarországot, mint ahányan hozzánk érkeznek, és ha nem tudjuk pótolni a távozókat, 2060-ra kevesebb mint 7 millióan leszünk, minden harmadik ember pedig 65 év feletti lesz. Erről Melegh Attila, a Corvinus Egyetem docense beszélt korábban az Origónak. 

A szociológus szerint természetes folyamat, hogy az olcsóbb magyar munkaerőt keresik a nyugati országok. A fejlettebb európai országok problémája Melegh Attila szerint az, hogy a versenyképességük fenntartásához 30-40 százalékos bércsökkentésre lenne szükségük. A Magyarorszáról kivándorlók hazacsábítása eddig nem sikerült, és valószínűleg még évtizedekig lehetetlen feladat lesz. Erről is a szól a Kivándorló Blues a Quimby-től:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

És a végére egy klasszikus a Led Zeppelintől: