Jó úton jár az Erste Bank, hogy megvegye a magyarországi Citibank lakossági üzletágát - írja a Portfolio.hu a Reutersre hivatkozva. A nyilvános adatokból nem derül ki, mekkora portfólióról lehet szó. 

Tavaly októberben jelentette be a Citigroup, hogy 10 más országhoz hasonlóan kivonul a magyar lakossági üzletágból. Most négy banki forrás is megerősítette a Reuters hírügynökségnek, hogy az osztrák Erste lehet a vevő. Két forrás szerint meghozták már a döntést, egyikőjük szerint pedig körülbelül egy hónap múlva jöhet a bejelentés. Az ügylet állítólag közel 10 százalékkal növelheti a magyar Erste jelenlegi méretét - írja a Portfolio.hu.

A Citibank nem erősítette meg a friss értesülést, Hencz Éva szóvivő szerint a jelenlegi szakaszban nem hozhatják nyilvánosságra a lakossági üzletág eladásának a részleteit. Hozzátette azonban, hogy az értékesítés a korábban közzétetteknek megfelelően nem érinti a vállalati portfóliót és a Citi budapesti szolgáltatási központját sem. Az Erste Group egyik bécsi szóvivője pedig úgy kommentálta az értesülést, hogy

Kifejeztük érdeklődésünket. Várjuk az eredményt.