Szerb bankot vásárol fel az OTP

2015.06.12. 15:51

Az OTP Szerbia felvásárolta a Findomestic Banka a.d. Beogradot, így 1,9 százalékra növelte piaci részesedését Szerbiában - közölte az OTP Bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Findomestic Banka a.d. Beograd, a francia BNP Paribas Group, a világ egyik legnagyobb bankházának szerbiai leányvállalata. Az OTP tájékoztatása szerint a Findomestic Banka egy stabil, kiskereskedelmi fókuszú bank, közel 90 ezer ügyfelével és 26 egységből álló országos fiókhálózatával a szerbiai bankpiac 21. legnagyobb szereplője.

Az OTP szerint az ő tuladjonukként a szerb bank erősítheti lakossági tevékenységét az áruhitel folyósítás és a hitelkártyák, valamint az elektronikus szolgáltatások terén és javítja a bank hálózati lefedettségét. Ezen felül az ügylet hozzájárul az OTP Bank korábbinál méretgazdaságosabb szerbiai működéséhez is - írták.

Az OTP 2007 óta van jelen Szerbiában, az OTP banka Srbija három kisebb, az OTP tulajdonában lévő bank összevonásával keletkezett. A lakossági bank székhelye Újvidéken található.