A rezsicsökkentés magyarázatra szorul

Kovács Zoltán Budapest, 2015. július 8.
Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart az Országházban 2015. július 8-án. Tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy nyilvánvalóvá tegye, a magyar reformok működnek, Magyarország jól döntött, amikor 201
Budapest, 2015. július 8. Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart az Országházban 2015. július 8-án. Tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy nyilvánvalóvá tegye, a magyar reformok működnek, Magyarország jól döntött, amikor 2010-ben saját utat választott, és elutasította nemzetközi szervezetek megszorításpárti intézkedéseit - közölte a kormányszóvivő. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A kormány úgy védené meg a rezsicsökkentés eredményeit Brüsszelben, hogy közben kötelezettségszegési eljárás folyik e témában Magyarország ellen. Kovács Zoltán az Origónak azt mondta, mindent megtesznek, hogy Magyarországon legyen a legalacsonyabb rezsi Európában. A kormányszóvivő ugyan nem, de Pócs János fideszes képviselő kijelentette, nem lesz gázáremelés.
Vágólapra másolva!

A kormány meg akarja tartani a rezsicsökkentés eredményeit - mondta az Origónak a kormányszóvivő, aki szerint jelenleg is folynak tárgyalások az Európai Unióval e témában, hiszen kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen. Kovács Zoltán szerint azonban a kormány azon lesz, hogy ha lehet, tovább is lépjen a rezsicsökkentésben.

A kormányszóvivőt azután kérdeztük, hogy kiszivárgott Trócsányi László igazságügyi miniszter EU-nak küldött levele, amely alapján nem zárható ki a rezsicsökkentés feladása, sőt az energiaárak emelése sem. Kovács Zoltán a levelet nem kommentálta, az esetleges gázáremelésre vonatkozó kérdésre pedig kitérő választ adott.

Nem úgy Pócs János fideszes képviselő, aki szerint sem a rezsicsökkentés nem torpan meg, sem gázáremelés nem lesz. Ebben teljesen biztos a kormánypárt politikusa, aki legfeljebb azt tudja elképzelni, hogy "más eszközökkel" csökkent majd a jövőben rezsit a kormány Magyarországon.