Hatalmas közbeszerzést nyert az ellen-Közgép

2012. július, sínek egy kaposvári felvétel részletén – Bakó – Molnár) interspect
Vágólapra másolva!
A MÁV-tól vasútfejlesztési munkát kapott a Duna Aszfalt Kft. konzorciumtársával, a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel együtt, nettó 14 milliárd forintért. A Duna Aszfalt tavaly több mint 30 milliárddal, 86 milliárd forintra növelte bevételét.
Vágólapra másolva!

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a Duna Aszfalt Kft. alkotta konzorcium nyerte meg

a 80-as számú vasútvonal Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád közötti, mintegy 36 kilométeres szakaszának felújítására kiírt közbeszerzést nettó 13,98 milliárd forintos ajánlattal.

A Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) eljárásán három ajánlattevő közül a legalacsonyabb ár alapján választották ki nyertesnek az osztrák Swietelsky magyarországi vasútépítő vállalatát és az új magyar építőipari sikercéget, a Duna Aszfaltot, írja a Napi.hu.

Az új Közgép

A Duna Aszfalt eddig főként út- és közműépítéssel, környezetvédelmi és vízügyi projektekkel foglalkozott. Látványos fejlődést produkált az elmúlt néhány évben: a 2011-es 18,7 milliárd forintos nettó árbevétele 2012-re 28,1 milliárdra, 2013-ra 54 milliárdra nőtt. Tavaly azonban robbantott, 86,5 milliárd forintra ugrott a forgalma, emlékeztet a lap.