A Közgép ismét alálicitált mindenkinek

útépítés, állami beruházás, Közgép, Munkások egy felüljáró vasbeton szerkezetét hegesztik az M6-os autópálya Dunaújváros és Paks között épülő 33 kilométeres szakaszán
Vágólapra másolva!
Korábban egy túl olcsó ajánlat miatt kizárták a Közgépet, de most nyerni tudott az alacsony árával. A Duna Aszfalt is behúzott egy több mint százmilliós közbeszerzést.
Vágólapra másolva!

A Közgépet a BKK tenderéből kizárták, mert az eredetileg becsült összegnél 37 százalékkal olcsóbban vállalta volna egy felüljáró felújítását. Ezúttal a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által kiírt közbeszerzésen indult Simicska Lajos cége, amely 27 százalékkal adott be olcsóbb ajánlatot, mint az eredetileg becsült összeg.

A Közgép így 1,85 milliárd forint helyett nettó 1,34 milliárd forintért vállalta a 61-es főút Nagykanizsát elkerülő 3,3 km-es szakaszának építési munkáit, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A tenderen indult a Colas, a Duna Aszfalt, a Soltút, a Strabag és a Swietelsky is.

Elkerülőt építhet a Közgép Forrás: MTI / Mudra László

Nem megy Simicska cégének

2014-ben negyedére estek vissza a Közgép állami megrendelései, és egyelőre idén sem Simicska Lajos cégének áll a zászló a közbeszerzéseken. Tavaly hiába írtak ki kevesebb építési beruházásra pályázatot, mint egy évvel korábban, a Közgép visszaesése így is igencsak szembetűnő. Idén eddig csak feltűnően alacsony ajánlati áraival tudott nyerni.

Hasít a Duna Aszfalt

A Duna Aszfalt Kft. nyerte Szekszárd „hosszú távon egészséges ivóvízzel való ellátására” kiírt közbeszerzést, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. Európai uniós forrásokból a helyi önkormányzat 142,1 millió forintot fizet a munkákért.

Az ellen-Közgépként vagy új Közgépként emlegetett Duna Aszfalt a múlt héten is nyert egy nagyobb értékű közbeszerzést: a MÁV-tól vasútfejlesztési munkát kapott a cég konzorciumtársával, a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel együtt, nettó 14 milliárd forintért. A Duna Aszfalt tavaly több mint 30 milliárddal 86 milliárd forintra növelte bevételét.