Lezárult a quaestorosok életében egy szakasz

Quaestor
Quaestor
Vágólapra másolva!
Közel 32 ezer ügyfél kárrendezési igényét regisztrálta eddig a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja. Az ügyfelek több mint 90 százalékának jóval az előírt 30 napos határidőn belül, postai úton juttatták el az arról szóló értesítést, hogy a kárrendezés és kártalanítás iránti kérelmük a benyújtási határidőig beérkezett. A kifizetések összegéről a jogosultságok ellenőrzése után értesítik majd azokat, akiknek jár a törvény szerinti kárrendezés.
Vágólapra másolva!

A levelek kiküldésével a végéhez közeledik a kárrendezés első, az igények beérkezését és iktatását magában foglaló szakasza. Pázmándi László, a QA projektfelelőse elmondta, hogy a második szakaszban a Beva és a QA a kárrendezést igénylők jogosultságát ellenőrzi, hogy megállapíthassa a kifizetések összegét, amelyről külön értesítést küld majd azoknak az ügyfeleknek, akiknek jár a törvény szerinti kárrendezés.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A Befektető-védelmi Alap és az április 18-án létrehozott Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) a Quaestor-kötvényesek által 2015. június 5-ig a kormányablakoknál beadott vagy postára adott kérelmeket fogadja be.

Az elbírálás után pénzükhöz juthatnak a károsultak

Az eljárás során elbírálják a kérelmeket, és a törvény előírásai szerint döntenek a befektetőket megillető összeg kifizetéséről. Ezen eljárás során kizárólag a Quaestor-kötvényeken alapuló befektetői követelések megtérítésére kerülhet sor, összesen legfeljebb 30 millió forintig. Ezen belül a Beva kártalanítása maximálisan hatmillió forintig terjedhet, míg a Kárrendezési Alapból történik az ezen felüli rész kifizetése.