E-mailben mondtak fel az MVM vezérének

Paks atomerőmű
Baji Csaba, Paksi atomerőmű
Vágólapra másolva!
Felmondtak az MVM elnök-vezérigazgatójának. A hírek szerint Baji Csabának nem az állami energiacég tavalyi milliárdos vesztesége, hanem Simicska Lajos miatt kell távoznia posztjáról. Utódja a francia GDF Suez energiacég korábbi vezetője, Csiba Péter lehet. Az MVM nem kommentál.
Vágólapra másolva!

E-mailben kapta meg a felmondását a napokban Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója - adta hírül a HVG. A portál értesülése szerint Bajit Csiba Péter váltja, aki korábban a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatója volt.

Baji Csaba, az MVM vezére - mennie kell Forrás: Bielik István

Baji Csaba menesztését már hónapok óta biztosra vették a piacon, és nem azért, mert az MVM az előző évi 32 milliárd forintos adózott eredmény után tavaly csaknem 8 milliárdos veszteséget hozott össze - emlékeztetett a HVG - , hanem mert

Baji Csaba egyike az Orbán Viktorral háborúban álló Simicska Lajos üzletemberhez közel állóként elkönyvelt állami cégvezetőknek.

Az elnöki posztra a kiszemelt piaci hírek szerint Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, korábbi zuglói polgármester, egykori elszámoltatási kormánybiztos. Az MVM-vezér távozásáról és utódjáról, valamint Papcsák szerepéről is kérdeztük az MVM-et, de azt válaszolták: sajtóértesüléseket nem kommentálnak.